BOARDING NOW: Reis naar jezelf

Categorie: Carrieretips
Gepubliceerd: 15-07-21

De vakantieperiode is aangebroken! Vele vakanties naar heerlijke mediterrane stranden zijn gepland, alle Nederlandse vakantielocaties zijn volgeboekt. Ook een groot deel van ons heeft besloten dat de reis naar Costa del Achtertuin gaat aangezien we deze -met inspiratie van de vele Pinterest borden-summer ready gemaakt hebben. Waar je deze zomer ook jouw vakantie gaat doorbrengen: je hebt eindelijk tijd om te reflecteren. Wij denken namelijk dat de verbinding tussen Hoofd & Hart essentieel is.

Abnormaal

Het voelt inmiddels als gewoon, het leven in Corona-tijd, toch is het belangrijk om te realiseren dat we in een abnormale situatie zitten. De kans is groot dat je veel thuis werkt, je minder contact hebt met collega’s en soms vergeet even pauze te nemen. Je merkt dat je leven veranderd is en het is écht niet gek als af en toe de muren even op je afkomen.

Zelfzorg is in deze periode uiterst belangrijk. Misschien is dit niet het eerste waar je aan denkt als je aan het genieten bent van je verkoelende drankje. Toch is dit dé tijd om even tot jezelf te komen. Je wordt eindelijk losgemaakt van je vaste routine en hoeft alleen maar te focussen op dat wie het allerbelangrijkste is: JIJ! We laten Dus, waar jij deze zomer ook bent: ga op reis in jezelf.

Reisleiding gevraagd

Leuk hoor, op reis in jezelf. Alleen het voelt een beetje alsof je last-minute een vliegtuig hebt gepakt en in een land bent waar je nooit eerder geweest bent zonder een idee te hebben waar je moet beginnen. Hoe fijn is het dat daar dan een informatiebalie is die jou helpt middels een aantal gerichte vragen. Díé informatiebalie, die willen wij voor jou zijn. Pak pen en papier, of maak een notitie op je telefoon. We gaan aan de slag.

We gaan acht vragen aan je stellen. Neem de tijd om ze te beantwoorden én ben eerlijk naar jezelf.

Vraag 1:          Wat is de grootste verandering die je afgelopen periode hebt meegemaakt?

Vraag 2:          Wat voor impact heeft deze periode op jou gehad?

Vraag 3:          Wat voor positieve punten heb je hieruit gehaald?

Vraag 4:          Wat vond je lastig aan deze verandering?

Vraag 5:          Wat voor vaardigheden/talenten heb je (her)ontdekt hierdoor?

Vraag 6:          Wat voor advies zou jij jezelf een jaar geleden gegeven hebben met de kennis van nu?

Vraag 7:          Zijn er nog punten waar je mee aan de slag wil?

Vraag 8:          Wie of wat heb je daarvoor nodig?

Wees niet bang om jouw antwoorden te delen met anderen of om hulp te vragen wanneer je dat nodig hebt. Het gesprek aangaan kan verhelderend zijn voor jezelf, maar ook de ander inspireren ook even aan zichzelf te denken. En het klinkt als een cliché maar: samen ben je sterker dan alleen.

Back home

Vragen beantwoord? Hoe heb je dat ervaren? Heeft het je nieuwe inzichten gegeven? Het is goed om af en toe écht te focussen om jezelf. Soms hebben we het idee dat we geleefd worden. Reflectiemomentjes als deze laten je even teruggaan naar de kern. En weet je wat fijn is, de reis naar jezelf kan je altijd maken!

Gelukkig zijn in je baan

Merk jij nou dat veel van jouw antwoorden te maken hebben met ongelukkig zijn in je baan. Dan is het fijn om een gesprek in te plannen met een van onze recruitment consultants. Samen met jou gaan we kijken naar wie jij bent, waar je goed in bent en waar een volgende stap aan moet voldoen.