Boomerang-werknemers bij Exact

Categorie: Nieuws
Gepubliceerd: 04-03-19

Op een krappe arbeidsmarkt is het zaak om zorgvuldig met je talentpool om te gaan. Jobhoppen is weer aantrekkelijk, maar terugkeren naar je oude werkgever ook. Want na een paar jaartjes bij een ander bedrijf kan die vorige werkgever zomaar ineens weer heel goed passen.

Ook bij Exact hebben wij diverse zgn. boomerang-medewerkers. Medewerkers die na een poosje weer terugkeren op het nest. Bijvoorbeeld omdat ze een aantal jaren in het buitenland hebben gewoond of erachter zijn gekomen dat een baan zonder collega’s toch niet bij hen past.

Wij juichen deze ontwikkeling toe. Niet alleen weet je wat je in huis haalt, maar deze medewerkers blenden ook gemakkelijk in het bedrijf omdat ze al veel weten. Ze kennen de procedures, de diensten en producten en vaak ook een deel van de collega’s. Bovendien brengen zij een schat aan ervaring en kennis mee die zij bij tussentijdse werkgevers hebben opgedaan. Onboarding gaat snel en doordat de medewerker precies weet waar hij aan begint is de kans op een mismatch ook heel klein.

Dus ga vandaag nog eens door je oude medewerkersbestand en kijk wie je graag terug zou halen. Een oprecht telefoontje of berichtje is soms al genoeg om het balletje te laten rollen…