Alles wat je moet weten over de bore-out

Categorie: Carrieretips
Gepubliceerd: 18-10-19

Wist je dat de burn-out een kwaadaardig tweelingbroertje heeft? De bore-out. Een geniepige aandoening met dezelfde vervelende symptomen als de burn-out. Hoe herken je een bore-out en wat kan je ertegen doen?

Wat is een bore-out?

Een bore-out is een energetische ziekte die ontstaat uit verveling. Het is een kwaal die lang kan sluimeren en waar je lang mee rond kunt lopen.

Wees vooral alert op de bore out als je de volgende vragen met ‘ja’ kan beantwoorden:

  • Verveel je je op je werk?
  • Ben je vaak moe en slaap je slecht?
  • Voel je je nutteloos op je werk?
  • Past de bedrijfscultuur niet bij je?
  • Vind je je werk gemakkelijk en niet uitdagend?
  • Is je werksituatie zo slecht dat het je zelfvertrouwen aantast en dat het stress veroorzaakt?

Want dan bestaat een verhoogde kans dat je een bore-out krijgt of misschien wel al hebt.

Wanneer je continu onder niveau moet functioneren, geen nut ervaart of als je niet meer uitgedaagd wordt, dan heb je meer kans op een bore-out. Je zou zeggen, ziek worden van verveling op werk, dat is onmogelijk! Maar niets is minder waar, de stress die je van je werksituatie ervaart, is de boosdoener van de bore-out, die je uiteindelijk geestelijk en lichamelijk helemaal kan opbreken.

Wat doe je tegen een bore-out?

Helaas bestaat er geen standaard remedie tegen een bore-out. Echter je kunt zeker zelf stappen ondernemen om je zelfvertrouwen en je energie weer op te laten bloeien. Het allerbelangrijkste is dat je een functie hebt waar je blij van wordt en waarvan je frisse energie krijgt. Geef aan bij je manager dat jouw functie je geen energie geeft en kijk samen of er mogelijkheden zijn om andere taken op je te nemen. Is er hiervoor geen ruimte? Dan is soms de enige oplossing om afscheid te nemen van het bedrijf waar je werkt en verder te zoeken naar een meer uitdagende functie in een bedrijf dat wel bij je past.

Bring your heart to work

Bij Exact hebben we als motto; ‘Bring your heart to work’. Wat we daarmee bedoelen? Wij vinden het belangrijk dat jij op een plek terecht komt die bij je past en waarbij je hart een rol kan gaan spelen op de werkvloer. Een plek die bij jou als persoon past maar ook bij de vaardigheden die je bezit. Benieuwd naar wat Exact voor jou zou kunnen betekenen? Neem snel contact op met een van onze Exacters. Zij helpen je graag naar die vervolg stap in je carrière. Je kan ook zelf een kijkje nemen bij onze openstaande vacatures.