Exact & Corona

Categorie: Nieuws
Gepubliceerd: 02-04-20

De Corona-crisis betekent onzekerheid voor veel medewerkers met een flex-dienstverband. Afgelopen week stuurde onze algemeen directeur Jill Modes alle collega’s die via ons bij andere bedrijven aan het werk zijn dit persoonlijke bericht om hen een hart onder de riem te steken en om te laten zien hoe Exact als werkgever omgaat met de Corona-crisis. Dit is het bericht dat zij stuurde:

“Beste < naam collega >,

In deze ongekende tijd voel ik sterk de behoefte om me even persoonlijk tot jou te richten. We leven inmiddels een paar weken met de concrete Corona-dreiging en veel bedrijven hebben hun werkprocessen hier op aangepast. Thuiswerken, apart werken en minder werken, het komt allemaal voorbij nu. Ik ben er bewondering voor hoe iedereen zich aanpast. Tegelijkertijd zien veel bedrijven hun omzetten teruglopen en zij worstelen met de vraag hoe hier mee om te gaan. Ik kan me voorstellen dat dat misschien onzekerheid met zich meebrengt over jouw eigen positie.

Wij als jouw werkgever willen je graag laten weten dat wij, samen met de opdrachtgever en met behulp van de beloofde subsidies, alles zullen doen wat binnen onze macht ligt om zoveel mogelijk baanbehoud te realiseren. Wij willen je in deze onzekere tijd dan ook zoveel mogelijk zekerheid bieden.

En als er opdrachtgevers zijn die echt niet anders kunnen dan hun opdracht in te trekken omdat ermee doorgaan niet verantwoord is, dan zullen wij die medewerkers adviseren over de beste vervolgstappen, bijstaan met raad en daad ten aanzien van de ww en er alles aan doen om snel een andere baan te vinden. Maar laten we voorop stellen dat je erop mag rekenen dat wij er alles aan doen om die situatie te voorkomen.

Weet ons te vinden, het maakt niet uit voor wat. Ik ben ervan overtuigd dat we de uitdagingen die nu op ons af komen samen kunnen overwinnen. Wij zijn er voor jou.

En tot slot: laten we met z’n allen naar elkaar blijven omkijken. Ik wens jou en je naasten veel veerkracht en gezondheid toe.

Hartelijke groet,
Jill Modes”