HR in corona-tijd. Hoe zit dat?

Categorie: Nieuws
Gepubliceerd: 07-10-20

Joke van der Velpen is kennismanager binnen Visma-Raet en gespecialiseerd in HR-wetgeving. Taaie kost? Voor Joke niet. Sterker nog zij vindt het heel erg gaaf! Waarom? Omdat HR nu eenmaal impact heeft op heel veel mensen. De flexibilisering van arbeid en de rechten en plichten betreffen een heel dynamisch speelveld. Exact ging met haar in gesprek over deze ‘’taaie kost’’ in het licht van nu. Want hoe pas je bestaande HR wet- en regelgeving toe op de nieuwe situatie? Zij geeft alvast een klein voorproefje in aanloop van ons webinar HR in corona-tijd op 5 november a.s.

Joke van der Velpen

Elke maatregel heeft nu ook arbeidsrechtelijke impact

In de tijd van nu moeten zowel werknemer als werkgever een stapje extra doen. We hebben geen tijd gehad om ons voor te bereiden op de huidige situatie en dat maakt dat het vaak zoeken is. Wet- en regelgeving wordt überhaupt vaak gezien als moeilijke stof en dat nu verandering op verandering de nieuwe realiteit is, maakt het extra lastig. Iedere aankondiging van de overheid heeft impact. Ook arbeidsrechtelijk.

Neem nu bijvoorbeeld het thuiswerken. Dit brengt zoveel vragen met zich mee als het gaat om wet- en regelgeving maar ook als het gaat om leidinggeven. Samen een kop koffiedrinken om echt even stil te staan bij de voortgang zit er niet in. En wanneer je iemand moet begeleiden die ziek thuis zit is dit op afstand toch echt ingewikkeld. En welke gevolgen zouden er arbeidsrechtelijk zijn op het moment dat we weer in een totale lockdown zouden moeten?

  • { Al met al is dit een lastige periode voor werkgevers met heel veel vraagtekens. Ik hou ervan om taaie informatie toegankelijk te maken voor iedereen. }

    Joke van der Velpen

We kunnen ons hier nu wel meer op voorbereiden dan eerder. Toen zagen we het niet aankomen. Al met al is dit een lastige periode voor werkgevers met heel veel vraagtekens. Ik hou ervan om taaie informatie toegankelijk te maken voor iedereen. Om die reden ben ik keynote speaker 5 november a.s. en neem ik je mee langs alle actuele maatregelingen en ontwikkelingen. Ook geef ik je praktijkvoorbeelden en concrete tips waar je de volgende dag al mee aan de slag kunt.

Wat komt er aan bod?

NOW 3.0
Hoe geef je invulling aan de inspanningsverplichting die de NOW 3.0 voorschrijft? Hoe ga je als werkgever laten zien dat je van goede wil bent? Hoe zit het nu precies met de scholingsverplichting die daar onderdeel van is?

Corona en arbeidsvoorwaarden
Welke gevolgen hebben de corona-maatregelen arbeidsrechtelijk gezien? Hoe ga je bijvoorbeeld om met reiskostenvergoeding? Geef je wel of geen thuiswerkplekvergoeding? Wat is wel en niet toegestaan? Hoe zorg je dat medewerkers over de skills beschikken die nu nodig zijn?

Flexibele schil
Hoe zit het met de flexibele schil in deze tijd? Wat is de laatste stand van zaken m.b.t. inhuur zzp’ers? Wat wordt bedoeld met een adequate pensioenregeling voor payroll medewerkers? Wat is de status van de wet DBA?

Meer weten? Volg ons webinar

Deelnemen is logischerwijs niet meer mogelijk. Terugkijken wel! En ook alle sheets, vragen en antwoorden kun je nog raadplegen.