Onboarding bij Exact in de Coronaperiode

Categorie: Nieuws
Gepubliceerd: 18-05-20

Er zijn onlangs nieuwe collega’s bij ons zijn gestart. Onze tips voor onboarding vanuit huis deelden we met jullie in een blog: 8 tips voor onboarding vanuit huis. Bij Exact vinden we het enorm belangrijk dat nieuwe medewerkers zich ook in deze thuiswerkperiode echt welkom voelen. Daarnaast is het natuurlijk noodzakelijk dat nieuwe medewerkers het bedrijf goed leren kennen en snel aan de slag kunnen. Benieuwd hoe dat de nieuwe Exacters is bevallen? Lees snel verder, want Esma, Randy en Kasia delen hun ervaring!

Onboarding van Esma

Esma vertelt: “Het begon allemaal heel raar. Ik had mijn collega’s twee weken gezien, ik begon de bedrijfscultuur net een beetje te leren kennen en ineens moest ik thuiswerken. Dit was natuurlijk wel even spannend! Het thuiswerken zelf vond ik niet erg, maar ik vond het wel jammer dat dit in het begin van mijn proeftijd was. Ik moest een manier zien te vinden om mezelf zo productief mogelijk te krijgen en tegelijkertijd de bedrijfscultuur verder te leren kennen met online middelen zoals videobellen. Doordat ik al twee weken op kantoor was geweest had ik wel al iets meegekregen. Dat maakte het voor mij wel makkelijker om taken op te pakken op een ‘Exact manier’. Ik werk zoveel mogelijk samen met anderen en dit hielp ook bij het onboarden.

De inrichting van mijn werkzaamheden was even zoeken. Wat logisch is want deze situatie is voor iedereen nieuw. Ook in de samenwerking met mijn nieuwe team moest ik mijn weg vinden. Ik moet zeggen dat mijn nieuwe team mij super heeft geholpen! Ze hielpen mij met uitleg via de telefoon. Ik werd stap voor stap meegenomen in het proces en ze stonden steeds weer voor mij klaar. Hierdoor heb ik mijn onboarding als heel prettig ervaren en heb ik mijn collega’s en Exact goed leren kennen.

Ik had er wel vertrouwen in dat ik mocht blijven, maar tegelijkertijd zag ik allerlei berichten op LinkedIn van mensen die hun baan hadden verloren… Dat maakte het toch wel spannend. Gelukkig kijkt Exact positief naar de toekomst en dus ben ik door mijn proeftijd waar ik super blij mee ben!

Onboarding Randy en Kasia

Nieuwe Exacters Randy en Kasia vertellen hun verhaal in een vlog:

Lees ook: 8 tips voor onboarding vanuit huis