Onzekere tijden? Kies voor flexibiliteit

Categorie: HR-Tips
Gepubliceerd: 30-07-20

Voor Corona zorgden de WAB en de krappe markt ervoor dat er meer en meer onbepaalde tijdscontracten werden gegeven. Nu de economie harde klappen krijgt en niemand weet hoe deze crisis zich ontwikkelt, heb jij wellicht ook te maken met restricties voor onbepaalde tijdscontracten. Dan is het logisch om bij het aannemen van personeel voor flexibiliteit te kiezen en te onderzoeken hoe je bedrijfsrisico’s kunt verkleinen.

Uitzenden weer aantrekkelijker

Uitzenden wordt weer aantrekkelijker, want daarmee kun je bij onverwachte tegenvallers snel en zonder extra kosten afschalen in je personeelsbestand. Zeker voor ondersteunende vacatures is dat een prima oplossing. Je loopt immers geen risico bij ziekte, betaalt alleen de daadwerkelijk gewerkte uren en de periode hoeft niet vooraf vast te staan.

Krapte blijft

Maar uitzenden is geen oplossing voor alle vacatures. Want voorop gesteld, de arbeidsmarkt mag dan wat ruimer aanvoelen, bij de vervanging van zgn. business critical medewerkers, specialisten of seniore functies blijft de krapte voelbaar. Deze professionals hebben de afgelopen jaren voor hen onmisbare onzekerheden verworven en maken geen overstap op basis van een uitzendovereenkomst.

Creëer flexibiliteit met zekerheid

Voor hen hebben wij onze werving & selectie en detacheringsdiensten. Vooral Detachering wint nu aan populariteit. Met detachering combineer je namelijk de flexibiliteit van de CAO voor flexkrachten met de zekerheid van een bepaalde tijdscontract. Een detacheringscontract bij ons is bijna altijd de voorloper van een contract bij de klant zelf. Het geeft je de kans om een aantal maanden of langer flexibiliteit te behouden voordat je de nieuwe medewerker aan je eigen payroll toevoegt. Zo kun je langer beoordelen of iemand daadwerkelijk aan je eisen en wensen voldoet en belangrijker nog kun je het verloop van deze crisis afwachten zonder jezelf al helemaal vast te leggen.

Flex werkgeverschap bij gezamenlijk recruitment

Misschien merk je ook al dat je eigen wervingsactiviteiten meer goede kandidaten opleveren dan voorheen. Maar wat voor contract ga je dan aan? Middels onze dienst Flex Werkgeverschap kunnen wij ook voor deze kandidaten een flexibel dienstverband aanbieden. Hierbij is het wel van groot belang om Exact al vroeg in het (wervings)proces aan te haken. Onze business managers leggen je graag uit hoe het werkt.

 

Wil je meer weten over de mogelijkheden van flexwerk in deze uitdagende tijd? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze business managers denken graag met je mee en adviseren welke oplossing het beste bij de situatie van jouw bedrijf past.