Testimonial Karin Boot – Recruitment Consultant

Hoe is het om bij Exactpi te werken als Recruitment Consultant? Lees hier het interview met Karin Boot.

Deel blog

Karin Boot - recruitment consultant Exactpi

Karin Boot over haar baan bij Exactpi

Karin Boot werkt sinds januari 2022 als Recruitment Consultant voor Exactpi. Met veel enthousiasme vertelt ze over haar ontvangst: “Ik kwam in een warm bad, collega’s lieten me echt welkom voelen.” Van tevoren wist ze al wat haar te wachten stond, het inwerkschema had ze al een week eerder ontvangen. “Heel fijn om te weten waar ik aan toe was, hoe de eerste dagen en weken eruit zouden zien stond namelijk al vast.”

Buddy tijdens proeftijd

Tijdens de proeftijd werkte Karin twee dagen thuis en drie op kantoor. Met collega’s klikte het al snel, ook kreeg ze een buddy die haar wegwijs maakte. “Hij checkte iedere dag bij mij wat ik te doen had en of het goed ging, ook als ik thuis werkte. Daardoor voelde je je toch verbonden.”

Veel leren

Tot ruim een half jaar geleden had Karin nog geen enkele ervaring in recruitment, van origine komt ze uit de hotelwereld. Ze leert graag mensen kennen en gaat graag met mensen om, daarom besloot ze de recruitment in te gaan. Zonder enige ervaring ging ze bij een bureau aan de slag waar ze de beginselen van het vak leerde. Bij een tweede bureau groeide ze vervolgens snel door maar bleek ze niet helemaal op haar plek te zitten en vielen de mogelijkheden om haarzelf te ontwikkelen tegen. “Ik wilde graag verder leren en dat was daar niet mogelijk. Bij Exactpi kan dat wel.”

Binnen 4 dagen aangenomen

“Toevallig maakt mijn moeder als opdrachtgever gebruik van de wervingskracht van Exactpi. Dus toen Roald van den Dam, de commercieel manager van Exactpi, bij mijn moeder op bezoek kwam voor een vacature, dacht zij meteen dat dit een leuke werkplek zou zijn voor mij. Mijn moeder heeft eigenlijk voor mij gekletst! Ze stuurde de vacature naar mij door en binnen vier dagen was ik aangenomen.”

Vertrouwen en vrijheid

Op dit moment focust Karin zich bij het werven op de business support vacatures. De mogelijkheid om hierin uit te breiden is er, maar nu wil ze zich eerst volledig op deze doelgroep richten. “Exactpi heeft veel kennis in huis waar je gebruik van kunt maken. Als je iets wil leren dan kan dat. Wat er zo leuk aan het vak en werken bij Exactpi is? Ik ben een mensen mens en vind het dus harstikke leuk om mensen te leren kennen. Het uitzoeken of iemand bij een vacature past vind ik heel interessant en nog leuker als een plaatsing lukt. We gaan er met zijn allen voor! Iedereen geeft je hier vertrouwen in je doen en laten. We zijn bij Exactpi heel open naar elkaar en de vrijheid die je krijgt is heel fijn.”

Nieuwsgierig naar jouw mogelijkheden
bij Exactpi

Bekijk ook eens

soft skills
Blog

Wat zijn soft skills precies en waarom zijn ze zo cruc…

ChatGPT in het sollicitatieproces
Blog

In een tijd waarin digitalisering en automatisering de…