Tips voor een heerlijke Staycation

Categorie: Nieuws
Gepubliceerd: 27-07-20

Dit jaar zoals zovelen vakantie vieren in en rond eigen huis? Met deze tips van onze eigen Exacters maak je er een geweldige tijd van.

Creëer voorpret

Voorpret hoort erbij. Dus maak plannen, koop alvast een lekker leesboek of een reisgids van je eigen regio en verwen jezelf met een leuke vakantie outfit of bikini.

Houd werk op afstand

Zorg dat je echt vrij bent. Dus niet denken: als ik thuis blijf kan ik gerust wel even mijn werkmail checken of een telefoontje beantwoorden. Zet je out of office aan en leg je werktelefoon in de kast. Ontspan! Heus, je collega’s redden het prima die paar weekjes zonder jou.

En administratie en huishoudelijk werk ook

Op vakantie doe je dingen die je anders niet doet. Dingen die leuk zijn. Voor het echte vakantiegevoel moet je je dagelijkse rompslomp dus echt even loslaten. Dat betekent: wekker je slaapkamer uit, geen administratie, geen sociale verplichtingen en zo min mogelijk huishoudelijk werk.

Haal het buitenland naar je toe

Haal je favo buitenlandse bestemming naar je toe. Italië jouw land? Zet een Italiaanse radiozender op (probeer Radio Garden  eens voor radiostations uit de hele wereld) haal Pinot Grigio of Chianti in huis en kook, of beter nog, bestel heerlijk Italiaans eten. Inclusief lekkere borrelhapjes en tiramisu natuurlijk. Het is tenslotte vakantie.

tips vakantie in eigen land

Speel toerist in eigen stad

Bezoek eindelijk eens die toeristische attracties waar je nooit tijd voor hebt. Dat museum in de buurt of die city tour door je eigen stad. Maak er ook echt een dagje uit van met souvenirs en lunch op een terras. In Rotterdam bijvoorbeeld vinden wij de Street Art Route een verrassende aanrader.

Drink cocktails

Tijdens het drinken van cocktails denk je al snel aan zon, palmbomen en hagelwitte stranden. Perfect voor het oproepen van je vakantiegevoel dus. Op bijvoorbeeld Cocktailicious vind je heel veel recepten. Liever alcoholvrij? Bekijk de top 10 op Cocktailbrewery.

Ga het water op

In een bootje, kano of op de sup ervaar je je eigen omgeving op een hele andere manier en op het water heb je hoe dan ook een instant vakantiegevoel. Woon je in de buurt van zee? Neem dan een kite- of golfsurfles voor een unieke ervaring.

Kampeer in eigen tuin

Zet een tent op in je eigen achtertuin en slaap erin. Campinggevoel compleet maken? Zorg ook voor een hangmat, stokbrood bij het ontbijt en natuurlijk een potje badminton of jeu de boules. Temperatuur boven de 25 graden? Dan is een zwembad(je) om af te koelen een goed idee.

Geniet van de natuur

Bos en strand zijn sowieso altijd goed voor je humeur. Door heel Nederland zijn fantastische routes uitgezet voor wandelaars, fietsers en skaters. Gebruik bijvoorbeeld de fietsknooppunt app om een mooie dagtoer te plannen en frisse lucht op te snuiven. Maak je dag compleet met een uitgebreide picknick onderweg.

Namens alle Exacters een heerlijke zomer gewenst!