Werken bij Exact? 3 vragen aan Marina Dekker

Categorie: Nieuws
Gepubliceerd: 26-03-19

Aan het woord Marina Dekker, Business Manager bij Exact personeelsintermediair in Rotterdam

Wat doe jij binnen Exact?

“Als Business manager focus ik mij het liefst helemaal op de buitendienst, bij prospects en klanten aan tafel zitten. Ieder bedrijf heeft zo zijn eigen charme en iedere aanvraag is uniek. Mijn salesproces bestaat dan ook uit verschillende stappen: een gunfactor creëren door persoonlijke gesprekken te voeren en oprechte interesse te tonen. Aanvoelen wat er nodig is, begrip tonen en je inleven in hetgeen waar zij tegenaan lopen en hier oplossingen voor aandragen. Staan voor wat je te bieden hebt, afspraken nakomen en ook – met een lach – de onderhandeling aan durven gaan. Ik streef naar blindelings vertrouwen om zo een langdurige samenwerking op te bouwen, en te zorgen dat ik altijd ‘top of mind’ ben bij de klant.

Maar Exact is een kleine club, dus iedereen kijkt ook verder dan zijn eigen takenpakket. Naast acquisitie en relatiebeheer, houd ik me dus ook bezig met recruitment, jaarplannen, budgetteren en zit ik in diverse projectgroepen. Alles wat nodig is om de boel draaiende te houden en Exact en in het bijzonder kantoor Rotterdam verder op de kaart te zetten, want dat is ons uiteindelijke doel!”

Wat maakt Exact anders dan andere bureaus?

“Ik heb veel liefde voor het vak en hart voor de zaak en dat past goed bij Exact. Wat ik leuk vind, is dat je er écht toe doet bij Exact. We doen het echt met z’n allen. En je krijgt vanaf dag 1 alle vertrouwen. Wij geloven in minimal management en dat betekent dat je echt je eigen toko kunt neerzetten en dat je de dingen op je eigen manier mag doen. Als je je verantwoordelijkheid maar neemt. Targets hebben we niet, behalve dan dat we de groei van Exact willen borgen en onszelf willen verbeteren. Dus hoe je het doet, doe je het! It’s up to you! Tegelijkertijd wordt samenwerking gestimuleerd en er is veel waardering voor de medewerkers. Directeuren Jill Modes en Marjolein Stok hebben niet alleen oog voor de cijfers, maar vooral voor de mensen erachter. Zij gaan altijd uit van het positieve en luisteren echt naar je.  En omdat wij een gezonde organisatie zijn, willen wij ook wat betekenen voor de rest van de wereld. Dat doen we bijvoorbeeld door ons in te zetten voor goede doelen zoals KiKa en TrashUre hunters, maar ook krijgen alle medewerkers de kans om 2 dagdelen (doorbetaald) vrijwilligerswerk te doen.”

“Ontzorgen, verbinden en inspireren staan centraal in mijn werk. Als ik merk dat klanten mij ongevraagd aanbevelen bij andere bedrijven dan maakt mijn hart wel even een sprongetje van trots. Mijn hart gaat sowieso echt sneller kloppen van goede acquisitiegesprekken. Laatst had ik zo’n bijzonder gesprek. Zo open, zo’n vertrouwen, zo’n klik. Ik belde om een referentie na te trekken van een kandidaat, werd uitgenodigd om een vacature te komen inventariseren en aan het einde van het gesprek mocht ik ook nog op zoek gaan naar een nieuwe baan voor de contactpersoon zelf. Die ik dus tijdens dat gesprek voor het eerst ontmoette. Dan stap ik met een grote glimlach en zo’n bak aan voldoening in mijn auto. Hier doe ik het voor! En daar ga ik dan ongevraagd een stapje harder voor lopen. Dit moet en zal een succes worden!”

Enthousiast geworden door het verhaal van Marina? Dat komt goed uit!

Marina: “Om daadwerkelijk lekker door te groeien in Rotterdam hebben wij wel versterking nodig, want ‘teamwork makes the dream work’! Naast business managers zoeken wij ook fantastische recruiters die het ook een uitdaging vinden om onze klanten te verrassen met de beste matches. Dus word jij onze nieuwe ‘partner in crime’? Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!”

Werken bij Exact