Verder zoeken

Brand Manager

De functie

Heb jij ervaring om een merk in de markt te profileren? Is online branding B2B en B2C jouw specialiteit? Ben jij een digitale doener en denker? Kom werken bij deze snel groeiende wereldwijde organisatie. Dit is wat je gaat doen:

De Brandmanager werkt nauw samen met Amerika en andere landen waar dit merk actief is. Wij zijn op zoek naar een Brandmanager die dit professionele cosmetica merk in o.a. de consumenten markt gaat positioneren.  Het is belangrijk dat je ervaren bent in online branding met influencing marketing technieken. Je bent verantwoordelijk voor een dubbele positionering van het merk, zowel B2B  (detailhandel) als B2C.

De B2C markt, is een nieuw segment en het inzetten van Social Media is onmisbaar. Men wil het product onderscheidend en vernieuwend in de markt zetten op deze platforms. De Brandmanager zet de grote lijnen uit en werkt nauw samen met het reclamebureau. Jij ontwerpt effectieve acties, campagnes en evenementen. Je zorgt ervoor dat, door sterke online communicatie, het merk goed wordt gepositioneerd in de markt. Natuurlijk is jouw creativiteit en vlotte pen hierbij doorslaggevend! Het is een baan met veel vrijheid en zelfstandigheid. 

De marketing en communicatie afdeling van deze organisatie bestaat nu uit 2 medewerkers. Elk kantoor heeft de vrijheid om eigen invulling te geven aan marketing & communicatie. Dit geldt ook voor de vormgeving, met als doel dat de marketing activiteiten afgestemd worden op de doelgroep in het betreffende land.

In deze baan is het belangrijk dat je:

 • in staat bent om richting en invulling te geven aan het marketingplan i.s.m. directie en accountmanagers;  
 • de grote lijnen voor je ziet en dat je gestructureerd werkt met een content- & marketingkalender;
 • over organisatietalent beschikt, gericht op events;
 • alert bent en kansen in de markt benut;
 • een echte digitale doener en denker bent;
 • een website kan beheren, gericht op Social Media en alle online campagnes. Dit doe je in samenwerking met een collega (online / web specialist);
 • een ondernemende, creatieve gesprekspartner bent voor collega’s en externe partijen (vormgevers, fotograaf, filmmaker en het PR/ internetbureau);
 • de operationele ondersteuner en communicator bent, om ook je interne collega’s op de hoogte te houden van actuele commerciële acties.

De organisatie

Het betreft een wereldwijde, snel groeiende, organisatie. Zij verkopen een cosmetisch merk binnen de professionele markt van dermatologische behandelingen en producten. In meer dan 45 landen gebruiken artsen, huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten de producten, en behandelingen gericht op huidproblemen en huidverbetering. Het hoofdkantoor in Haarlem is er voor de Benelux, UK en Ierland. Dit zijn ook de belangrijkste Europese markten. De visie van deze organisatie is: "oplossingen aanbieden die aansluiten op ontwikkelingen in de medische en cosmetische zorg". Sinds kort  wordt een deel van het assortiment rechtstreeks aan de consument aangeboden via een webshop. De bedrijfscultuur is hands-on en dynamisch. Er werken nu 15 medewerkers en door de groei wordt dit op termijn uitgebreid.

Jouw profiel

Wij zoeken een kandidaat met een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur richting Marketing en/of Communicatie. Je beschikt over 5 jaar gerelateerde werkervaring en bij voorkeur in het Retail, Beauty of Fashion branche. 

 • Je hebt aantoonbare ervaring met Social Media. Je weet hoe je influencing marketing in moet zetten;
 • Je bent ervaren in het schrijven van vlotte teksten in de Nederlandse en Engelse taal. Dit doe je natuurlijk foutloos;
 • Je bent gewend te werken met een marketingbudget;
 • Je overziet het grote geheel, je kunt structureren en plannen en je bent een echte multi-tasker;
 • Je hebt aantoonbare kwaliteiten binnen projectmanagement;
 • Je bent pro-actief, hands-on en je kunt collega’s overtuigen. 

Het aanbod

Je krijgt een dynamische, uitdagende en afwisselende baan als Brand Manager. Je krijgt veel vrijheid en zelfstandigheid. Deze baan is voor 32-40 uur per week. Je gaat werken in een historisch pand in een inspirerende stijlvolle werkomgeving. In het pand is ook het (product) experience-center gevestigd.

Je treedt direct in dienst bij deze werkgever. Het salaris ligt tussen € 3.400-€ 5.000, afhankelijk van ervaring. Je krijgt uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een bonus, een opleidingsbudget en flexibele werktijden.

De recruitment procedure bestaat uit twee gespreksrondes + eventueel een aantal uren meelopen om wederzijds een goede indruk te krijgen!

Ben jij de Brandmanager die wij zoeken? Solliciteer direct. Wil je meer informatie, bel dan met Florence Droogné, 020-715 65 51, zij vertelt je graag meer.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:
Exact personeelsintermediair regio Amsterdam
Florence Droogné
Recruitment Consultant
020-715 65 51
Verder zoeken