Verder zoeken

Business Analist Finance

De functie

De Business Analist valt onder de afdeling Finance & Control van deze commerciële organisatie. Je maakt rapportages, ondersteunt bij diverse projecten zoals Merger & Acquisitions, validatie processen en prijsmodellen. Ben je sterk in Microsoft Business Objects? Met 3 jaar vergelijkbare ervaring is deze vaste baan voor jou. Nu solliciteren.

Als Business Analist draag je bij aan het bepalen van de impact van strategische beslissingen en projecten, en ondersteun je bij de concrete implementatie van strategieën en projecten in de interne Europese organisatie. Je ontwerpt en analyseert Business en Operating modellen, operationele kostenstructuren en ondersteunt het team bij Merger and Acquisition projecten. Je denkt mee met het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het verbeteren van business prestaties en het opzetten en uitvoeren van de strategische visie van de organisatie in de breedste zin van het woord. Gebruikmakend van je sterke analytische vaardigheden, je creativiteit en een flinke dosis ‘common business sense’ ben je in staat om als belangrijke ‘multidisciplinaire’ gesprekspartner te fungeren, rekening houdend met alle aspecten van de internationale bedrijfsvoering.

Essentieel onderdeel van deze functie is data analyse, waarbij een uitstekende kennis van Excel en Access van fundamenteel belang is. Het kunnen maken van zoekopdrachten, draaitabellen en macro’s moet geen probleem vormen voor de Business Analist. Uitstekende kennis van Microsoft Business Objects is een absolute vereiste.

Per project moet er gekozen worden voor de juiste methodiek en aanpak. Hierbij is kennis van de materie uiteraard essentieel. Het vergaren van inhoudelijke kennis van de marktomgeving van deze organisatie is daarbij onontbeerlijk: zonder kennis van de markt en de omgeving is het lastig om processen in kaart te brengen, en om te adviseren bij de optimalisatie van strategische visie en bedrijfsprocessen. Daarbij moet de Business Analist over voldoende sociale vaardigheden beschikken: hij/zij moet immers mensen en disciplines van verschillende achtergronden met elkaar verbinden om nieuwe strategieën en aanpassingen in business processen in kaart te brengen en te implementeren. Draagvlak is immers een randvoorwaarde voor succes.

De Business Analist rapporteert direct aan de Finance Manager EU en zal deel gaan uitmaken van de afdeling Finance & Control.

De kerntaken van de Business Analist zijn: Ondersteuning bij de inrichting, verbetering en optimalisatie van de bedrijfsprocessen en de marktstrategie.

 • Voorbereiding van periodieke rapportages en analyses;
 • Assistentie bij het opstellen van forecasts;
 • Participatie in projecten;
 • Het maken van rapportages op ad hoc basis (transfer pricing, inventory valuation, cost analysis, royalties, etc.);
 • Actieve ondersteuning bij Merger en Acquisitietrajecten;
 • Ondersteuning bij het bepalen van het prijsbeleid en het bewaken van de realisatie van de brutomarge;
 • Afstemmen van business vereisten voor softwarematige aanpassingen op –onder meer- het gebied van pricing;
 • Inrichten van validatie processen om prijsmodellen, operationele en financiële parameters en bedrijfsprocessen te verbeteren;
 • Operationeel inrichten en onderhouden van de Microsoft Business Objects omgeving.

De organisatie

Dit bedrijf is onder de rook van Leiden gevestigd. Het betreft een Europese marktleider op het gebied van productontwikkeling, verkoop en distributie van relatiegeschenken en promotionele artikelen. De aangeboden producten variëren van petten, tassen, USB sticks tot iPhone covers. Zij hebben verkoop kantoren door heel Europa. Het productassortiment wordt online door verschillende partijen aangeboden. Het bedrijf beschikt over uitgebreide sourcing & purchasing expertise, een mondiaal netwerk van in- en verkoopkantoren, en in aansluiting hierop een wijd vertakt distributie netwerk, waarlangs duizenden producten hun weg vinden naar gespecialiseerde markten/accounts. De product- en merken strategie concentreert zich voornamelijk op de ontwikkeling en marketing van herkenbare en kwalitatief hoogwaardige producten, welke zowel onder eigen merknamen als onder diverse licentie merknamen op de markt worden gebracht. Het bedrijf beschikt over een hoogwaardig industrieel decoratie- en warehousing platform van 45.000 m² in het buitenland.

Het bedrijf heeft kwaliteit en maatschappelijke verantwoordelijkheid hoog in het vaandel staan en zet zich daarom volledig in om er op toe te zien dat al haar producten en diensten aan alle relevante EU-productregelgeving op het gebied van veiligheid, gezondheid en het milieu voldoen. 

Jouw profiel

De Business Analist voldoet aan de volgende wensen:

 • Minimaal HBO opleiding (Heao, of academisch denkniveau- bij voorkeur een bedrijfseconomische achtergrond);
 • Minimaal 3 jaar ervaring bij een internationaal georiënteerde organisatie;
 • Goede kennis en ervaring met diverse software pakketten, zoals Excel, Acces. Powerpoint heeft geen geheimen voor jou: je bent in staat om complexe analyses te vertalen naar heldere presentaties;
 • Uitstekende kennis van Microsoft Business Objects is een vereiste;
 • Uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden, en het vermogen om effectief te werken in multidisciplinaire teams.

Skills en persoon

 • Analytisch & kritisch;
 • Commercieel inzicht;
 • Leergierig;
 • Zelfstandig;
 • Accuraat;
 • Teamspeler;
 • Ambitieus, besluitvaardig en resultaatgericht zijn eigenschappen die op jou van toepassing zijn.

Je past goed bij deze organisatie als jij een hands-on 'can-do' werkinstelling hebt. Je kunt in een sollicitatiegesprek goed aangeven wat je kunt. 

Het aanbod

Het betreft een fulltime baan en je treedt direct in dienst bij dit bedrijf. Wij zien jou graag snel starten en we houden rekening met een 1 maand opzegtermijn.

Deze opdrachtgever biedt een goed salaris met goede arbeidsvoorwaarden en er is volop ruimte om jezelf te ontwikkelen. 

Ben jij de Business Analyst die wij zoeken? Heb jij jouw HBO studie afgerond en minimaal 3 jaar vergelijkbare werkzaamheden gedaan?  Stuur snel jouw cv met een salarisindicatie. 

Wil je meer informatie, bel dan gerust met Peggy Kooper 070-3624736 of 06 29537153, zij staat je graag te woord. 

Deze vacature heeft het ExactPI referentienummer: 2074.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:
Exact personeelsintermediair Den Haag
Peggy Kooper
Recruitment Consultant
kooper@exactpi.nl
070-3624736
06 29537153
Verder zoeken