Verder zoeken

Credit Analyst

De functie

Als Credit Analyst bij BMW Financial Services kom je te werken op de afdeling New Business. De afdeling New Business is verantwoordelijk voor het proces vanaf de offerte tot en met de start van een contract. Dit maakt de afdeling een zeer belangrijke factor op het gebied van het behalen van commerciële doelstellingen, het creëren van een gezonde portefeuille omtrent kredietwaardigheid. Je zorgt ervoor dat alle regels die voortvloeien uit verschillende wet en (interne) regelgeving worden gewaarborgd.

Hoe ziet jouw dag eruit als Credit Analyst?

Het is jouw doel om klanten en dealers een zo passend mogelijke financieringsmogelijkheid te bieden, uiteraard wel met het oog om het risico voor de organisatie zo klein mogelijk te houden. Je werkt samen met een jong, gemotiveerd team om alle binnenkomende lease- en financieringsaanvragen te analyseren en te beoordelen. Je werkt hiermee met de nieuwste systemen om alle processen zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Een kleine greep uit de dagelijkse werkzaamheden:

  • Het ondersteunen van de afdeling New Business op administratief- en commercieel gebied;
  • Het analyseren, beoordelen en verwerken van financieringsaanvragen binnen de gestelde wet- en regelgeving alsmede interne richtlijnen;
  • Het primaire aanspreekpunt zijn voor alle BMW en MINI dealers met betrekking tot lease- en financieringsaanvragen;
  • Het actief opvolgen van lopende lease- en financieringsaanvragen.


De organisatie

BMW Group Financial Services is de lease- en financieringsmaatschappij ‘van het huis’ voor de Nederlandse BMW en MINI dealerorganisatie. Deze maatschappij is een gespecialiseerd financieel dienstverlener met een breed productaanbod voor dealers en liefhebbers van BMW en MINI. Er is keuze uit alle denkbare vormen van leasing, financiering en verzekeringen. Ze kennen de reparatie- en onderhoudscijfers, het afschrijvingsverloop en de restwaarde van de verschillende modellen natuurlijk van zeer nabij. Dat maakt het mogelijk om scherp te calculeren en op maat te offreren. Het is een dochteronderneming van BMW AG en een zusterorganisatie van BMW Group Nederland.

BMW Group Financial Services is evenals BMW Group Nederland een dochteronderneming van BMW AG. Als ‘lease- en financieringsmaatschappij van het huis’ werkt BMW Group Financial Services nauw samen met de Nederlandse BMW en MINI dealerorganisatie. De maatschappij is een gespecialiseerde financiële dienstverlener met een breed productaanbod. Er is keuze uit alle denkbare vormen van leasing, financiering en verzekeringen.

Jouw profiel

Word jij de nieuwe Credit Analyst bij BMW Financial Services? Je beschikt over de volgende kwalificaties:

• Een Bachelor’s in Economie of Finance;
• Ten minste 2 tot 4 jaar relevante ervaring op het gebied van kredietanalyse (ervaring met het beoordelen van kredietaanvragen);
• Een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid en een stevig karakter;
• Een ver ontwikkelde service- en klantgerichtheid;
• Sterke communicatievaardigheden, je bent vloeiend in zowel Nederlands als Engels;
• Grote accuratesse en oog voor detail;
• Diploma’s WFT Basis en WFT Consumptief Krediet, of is bereid deze binnen een half jaar na aanvang van de functie te behalen.

Het aanbod

  • Je gaat werken bij BMW Financial Services op de afdeling new business;
  • Je komt direct op contract bij BMW Financial Services;
  • Werkweek: 39 uur;
  • Salaris: € 2800-3200 euro bruto per maand.

Ben jij de Credit Analyst naar wie wij op zoek zijn? Beschik jij over uitstekende analytische capaciteiten? Solliciteer direct! Heb je nog vragen, bel Askin Nebioglu, Recruitment Consultant op 0612092561, ze staat je graag te woord. 

Deze vacature heeft het ExactPI referentienummer: 2258.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:
Exact personeelsintermediair Den Haag
Askin Nebioglu
Recruitment Consultant
0612092561
askin@exactpi.nl

Verder zoeken