Verder zoeken

Credit Risk Specialist Lease

De functie

De Credit Risk Specialist Lease maakt onderdeel uit van de afdeling controlling. De afdeling Controlling is onder andere verantwoordelijk voor het proces voor bepaling van de risico inschatting van de dealers. Er wordt gekeken naar hoogte van kredietlimieten, verstrekken van financieringen of hypotheken. Naast deze credit risk activiteiten, is de afdeling controlling ook verantwoordelijk voor het rapporteren en monitoren van budget en forecast, maand en kwartaal cijfers.

Hoe ziet jouw dag eruit in deze baan?

Het wordt jouw doel, dealers een zo passend mogelijke financieringsmogelijkheid te bieden, uiteraard wel met het oog om het risico voor de organisatie zo klein mogelijk te houden. Je bent onderdeel van het Controlling team, maar werkt zelfstandig om alle binnenkomende financieringsaanvragen te analyseren, te beoordelen en te presenteren aan de directie. Je werkt met de nieuwste systemen om alle processen zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Een kleine greep uit de dagelijkse werkzaamheden:

 • Het analyseren, beoordelen en verwerken van financieringsaanvragen van dealers binnen de gestelde wet- en regelgeving alsmede interne richtlijnen;
 • Uitvoeren van risicoanalyses en kredietrevisies;
 • Zorg dragen voor correcte administratie en vastlegging van gegevens;
 • Het dagelijks controleren van de uitstaande kredietlijnen;
 • Budget en forecast opzetten voor de divisie Dealer Financiering;
 • Verantwoordelijk voor maandafsluiting werkzaamheden voor de divisie Dealer Financiering.

De organisatie

BMW Group Financial Services is evenals BMW Group Nederland een dochteronderneming van BMW AG. Als ‘lease- en financieringsmaatschappij van het huis’ werkt BMW Group Financial Services nauw samen met de Nederlandse BMW en MINI dealerorganisatie. De maatschappij is een gespecialiseerde financiële dienstverlener met een breed productaanbod. Er is keuze uit alle denkbare vormen van leasing, financiering en verzekeringen.

Jouw profiel

De Credit Risk Controller heeft:

 • Een Bachelor in Economie of Finance;
 • Ten minste 4 tot 5 jaar relevante ervaring op het gebied van kredietanalyse;
 • Nederlands en Engelse taal in woord en geschrift zeer goed;

Skills

 • Sterk Analytisch en cijfermatig vermogen
 • Een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid en een stevig karakter;
 • Een ver ontwikkelde service- en klantgerichtheid;
 • Sterke communicatievaardigheden, je bent vloeiend in zowel Nederlands als Engels;
 • Grote accuratesse en oog voor detail.

Het aanbod

Een mooie vaste job bij een prachtig merk. 

Je treedt direct in dienst bij BMW Financial Services. Je krijgt eerst een jaarcontract. Daarnaast biedt deze opdrachtgever een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket. Een salaris tussen de 2800-4000 aangevuld met onder andere een bonus en ruim 24 vakantiedagen (op fulltime basis en dit is een werkweek van 39 uur) en 6 ATV dagen. 

Ben je enthousiast over de vacature Credit Risk Specialist en ben jij dé geschikte kandidaat? Aarzel dan niet om te solliciteren! Stuur een beknopt CV met een toelichting waarom jij dé Credit Risk Controller bent die wij zoeken naar Peggy Kooper, (kooper@exactpi.nl) of gebruik het sollicitatieformulier. Wil je eerst meer informatie? Bel dan naar 0629537153, Peggy staat je graag te woord. 

De Credit Risk Specialist gaat financieringsmogelijkheden analyseren ten behoeve van BMW Dealers. Vaste baan in Rijswijk.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:
Exact personeelsintermediair Den Haag
Peggy Kooper
Recruitment Consultant
070-3624736
0629537153
kooper@exactpi.nl
Verder zoeken