Verder zoeken

CRM Database Manager | Data specialist

De functie

Als CRM Database Manager of Data specialist sta jij in het middelpunt van de ontwikkeling, uitvoering en analyse van klant- en autodata inclusief alle daaraan gerelateerde processen voor BMW, BMW Motorrad en MINI in Nederland. Je bent mede-verantwoordelijk voor alle databronnen, processen en interfaces met betrekking tot klant- en klantgerelateerde gegevens. Het effectief verzamelen, samenvoegen, organiseren, analyseren en leveren van gegevens uit verschillende bronnen behoort tot je kerntaken.

Je gaat datakwaliteit analyseren en je houdt (ongevraagd) bestaande processen tegen het licht om uiteindelijk datakwaliteit en efficiency te verbeteren. Je adviseert bij de inzet van data voor marketingcampagnes. Deze campagnedata wordt door een externe partij verwerkt en verzonden. Jij zorgt ervoor dat dit proces smooth verloopt.  Je bent op de hoogte van de laatste innovaties en je durft nieuwe initiatieven voor te stellen en in gang te zetten. Je doet functionele testen op nieuwe releases van de (CRM) systemen en interfaces. Jij richt je op kwalitatieve innovatie binnen een complexe (data) organisatie. 

BMW werkt intern met Oracle/Siebel,  MS Access en MS Excel. Ze gebruiken ook Salesforce (Sales en Service Cloud). 

Jouw dagtaak ziet er ongeveer als volgt uit:

 • Beantwoorden van dataverzoeken (selectie + analyse).
 • 2-3 meetings met leveranciers mbt marketing campagnes (gericht op gewenste data en of dit mogelijk is).
 • Dan een meeting met IT over nieuwe releases. Releases worden door München aangeleverd en gebeurt nogal eens ad hoc.
 • Dan een afdelingsoverleg met marketing over campagnes voor de komende periode, waarvoor data nodig is.

De organisatie

Onze opdrachtgever BMW Groep Nederland is verantwoordelijk voor de verkoop en marketing van BMW, BMW Motorrad en MINI in Nederland. Je komt te werken bij een groeiende en inspirerende organisatie met prachtige automerken. Zij streven naar continue verbetering van service en kwaliteit.

Jouw profiel

De CRM database manager die wij zoeken heeft een afgeronde HBO of WO opleiding gedaan in bijvoorbeeld Informatica, Technische bedrijfskunde of Bedrijfsinformatiekunde. 

 • Wij vragen een brede algemene IT kennis gericht op het organiseren, coördineren van data en dataprocessen. Je hebt kennis van database systemen, maar je hoeft niet over diepgaande systeemkennis te beschikken.
 • Je weet hoe je moet schakelen met Marketing, IT en externe leveranciers omtrent aan te leveren data, functionaliteiten, mogelijkheden, interfaces, data export processen m.b.t. campagnedata.
 • Je hebt  ervaring in het vertalen van data wensen uit de business naar IT requirements
 • Je bent handig met het opvragen van data met smart tools als dat eens van toepassing is. 
 • Je kunt goed coördineren en meerdere projecten tegelijk op je nemen zonder dat je de deadlines uit het oog verliest.  
 • Je bent pragmatisch en "eager to learn new things". Je houdt van complexe vraagstukken en beschikt over sterk ontwikkelde en probleemoplossende- analytische vaardigheden.
 • Je hebt ongeveer 3 jaar vergelijkbare ervaring binnen een complexe data omgeving. Je bent bekend met business data processen en campagnes binnen een corporate bedrijf.  


Omdat de huidige database manager minder uren gaat werken, is deze functie voor 31 uur per week. Jouw werktijden worden in overleg afgestemd. 

Het aanbod

Je werkt binnen een team van 6 personen, bestaande uit een collega database manager die al lange tijd bij BMW werkt, een campagne- en loyalty manager en 2 medewerkers voor de operationele ondersteuning. Je werkt in een blok binnen een mooie werktuin samen met de Marketing afdeling.

Je ontvangt een goed salaris tussen € 3.500- € 4.500 op basis van 40 uur. De organisatie heeft een werkweek van 39 uur. Deze functie is voor 31 uur per week . Je doet mee met de interessante bonusregeling. Je krijgt een laptop en een Iphone. Flexibel werken is mogelijk. Daarnaast kan je jaarlijks gebruik maken van een zeer interessante private-lease regeling voor werknemers.

Ook biedt men een reiskostenvergoeding. BMW is goed bereikbaar met het openbaar vervoer . Deze functie biedt ruimte om jezelf verder te ontwikkelen en op termijn kan je doorgroeien naar bijvoorbeeld Product Owner.

Mocht jouw huidige salaris hoger liggen, schroom dan niet ook te solliciteren.

Ben jij de CRM Database Manager, ook wel Masterdata specialist, die aan dit profiel voldoet? Reageer dan zo snel mogelijk met jouw CV en motivatie.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:
Exact personeelsintermediair Den Haag
Peggy Kooper
Recruitment Consultant
070-362 47 36
Verder zoeken