Verder zoeken

Data Engineer Backend

De functie

BMW Group Nederland wil de analytics competentie versterken binnen de organisatie en is daarvoor op zoek naar een Data Analytics Engineer. Het betreft een nieuwe rol, welke valt onder de IT afdeling. In deze rol ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen/ontwikkelen en implementeren van toepassingen op het gebied van Data Analytics. De nadruk ligt in eerste instantie op de back-end. De data moet uit verschillende systemen komen. Het betreft hier nieuwe systemen maar er zijn ook systemen met een verouderde architectuur.

In de baan ligt de focus op de Backend. Je kunt bronnen vaststellen en ontsluiten. Je maakt scripts en gebruikt technieken om de ongestructureerde datasets uit de data warehouse zo te organiseren dat ze bruikbaar zijn. Verder werk je mee aan het implementeren van informatieproducten. Je onderhoudt bestaande omgevingen en je identificeert / concretiseert kansen voor verbetering (operations).

Je bent in deze rol zeer betrokken bij de business. De Data Analytics Engineer is sparring partner voor verschillende afdelingen als het om data gaat. Denk aan afdelingen zoals Marketing Intelligence, Financial Services. Deze laatste afdeling is een strategische peiler binnen projecten. Er is een sterke relatie op Europees regionaal niveau en met het hoofdkantoor in München. Vanwege de geografische ligging is Nederland vaak pilot land.

Uitdagend is dat je in deze rol deel uit maakt van lokale en grensoverschrijdende data projecten. Je denkt mee aan de toekomst op het gebied van data analytics voor BMW.

De organisatie

BMW Group Nederland is een dochteronderneming van het wereldwijd opererende BMW AG uit München. De organisatie is verantwoordelijk voor de verkoop en marketing van BMW, BMW Motorrad en MINI in Nederland. Om de positie in de Nederlandse markt verder te versterken heeft BMW Group Nederland twee zusterondernemingen; BMW Financial Services en de BMW Retail Group.

Jouw profiel

De Data Analytics Engineer beschikt in ieder geval over een afgeronde HBO/WO opleiding, bij voorkeur in de richting Informatica, (technische) Wiskunde.

Jij bent een Data Analytics Engineer / Data Engineer die kan aantonen dat hij/zij passie voor het vak heeft. Je vertelt enthousiast over jouw ervaring en kennis. Je hebt al een duidelijke visie omtrent ontwerp en inrichting van informatiesystemen conform een gedegen architectuur. Met bijvoorbeeld 3 à 5 jaar ervaring in het realiseren van data analytics (backend) oplossingen verwachten wij dat je inhoudelijk goed geïnformeerd bent op het gebied van Analytics, Predictive Analytics. Je hebt natuurlijk ook zicht op de mogelijkheden van Machine Learning. 

Je bent gewend om actief deel te nemen aan projecten en projectmatig te werken. Het is daarom belangrijk dat je over goede communicatieve vaardigheden beschikt in het Nederlands (vanaf B2 level) en Engels (advanced). (Duits is handig). Mocht je alleen Engels spreken met een beetje Nederlands dan kan je reageren als je al langer in Nederland woont en werkt, je afkomstig bent uit de EU en over een geldige werkvergunning beschikt. Er zijn geen re-location mogelijkheden. Deze organisatie eist wel dat je bij aanvang direct met aanvullende cursussen jouw Nederlands verbeterd. 

De Data Analytics Engineer heeft verder ervaring met meerdere van onderstaande methoden en technieken die bij BMW zijn ingezet:

 • Ervaring als Data Engineer met focus op Backend; (must)
 • Ster modellering (Kimball) en Datavault; 
 • Tableau, (Oracle/Microsoft)SQL, Powercenter, Business Objects;
 • ETL, Dashboarding, Storytelling (development);
 • Dev/Ops, Scrum;
 • BIG Data (Hadoop) en/of Machine Learning (R/Python/MatLab) zijn een pre.

Het aanbod

In deze fulltime baan binnen de automotive worden jou volop uitdagingen aangeboden. Je hebt de kans om vakinhoudelijk te groeien door o.a. deelname aan internationale projecten rondom data analytics met moderne methoden en technieken. Je werkt met collega's met passie voor data. 

 • Fulltime en uitdagende vaste baan bij BMW Nederland te Rijswijk;
 • Een eerste (langdurige periode) op basis van detachering via Exact Personeelsintermediair met alle benefits die BMW biedt.
 • Salarisindicatie 50K-60K euro bruto per jaar obv 39 uur afhankelijk van inhoudelijke ervaring; Solliciteer zeker ook als je iets meer gewend bent te verdienen. 
 • Reiskostenvergoeding woon-werk;
 • Mogelijkheid om 2 dagdelen op basis van "het nieuwe werken" in te plannen.
 • Mogelijkheden om je verder te ontwikkelen door middel van trainingen en coaching. 

Interim basis niet mogelijk!

Ben jij de Data Analytics Engineer / Data Engineer die wij zoeken? Dan ontvangen wij graag jouw CV met een motivatie. Wil je meer informatie, neem dan contact op met Peggy Kooper, 0629537153, zij vertelt je graag meer.

Deze vacature heeft het ExactPI referentienummer: 1994.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:
Exact personeelsintermediair Den Haag
Peggy Kooper
Recruitment Consultant
070-3624736
0629537153
kooper@exactpi.nl
Verder zoeken