Verder zoeken

Helpdeskmedewerker | ICT Support

De functie

Om de automatisering samen met het groeiende aantal klanten vol te kunnen houden, is ruime tijd voor Research en Development nodig. Deze tijd wordt nu te vaak van de technische specialisten gekaapt door verzoeken die even ‘tussendoor’ moeten, of door wijzigingen op bestaande technologie die klanten doorgevoerd willen hebben. Daarom zoeken wij een helpdeskmedewerker is die support gaat geven aan klanten. Je maakt deel uit van een hecht team dus ben je ook aanwezig bij het intern overleg waar jij een actieve bijdrage aan kunt leveren. 

Wat ga jij precies doen:

  • Je wordt ingezet op alle voorkomende activiteiten rondom (remote) support processen. Je ondersteunt onder andere de klanten op technisch vlak. Dit betekent dat je de inkomende (telefonische) supportverzoeken registreert en afhandelt. Voor verzoeken die je niet direct kunt afhandelen ga je de benodigde informatie verzamelen en registreren voor verdere behandeling door een collega.  Je bewaakt dat de uitvoering van supportprocessen goed wordt gedaan.
  • Je vult de kennisdatabase, met bijvoorbeeld terugkerende verzoeken en je ondersteunt hierin de technisch specialisten. 
  • Je zorgt ervoor dat de klanten blij met jou zijn, want je geeft hen als het nodig blijkt ook advies om hun systemen efficiënt te gebruiken. 

Kortom: Jij bent een waardevolle aanvulling van het team in de breedste zin van het woord. "Jezelf overbodig maken geeft ruimte om leukere dingen te doen"

De organisatie

Deze kleine professionele organisatie beheert dagelijks meer dan 1500 desktop-gebruikers. Samen met andere diensten zijn er meer dan 2500 klanten actief. Deze organisatie doet (alleen) technisch (remote) beheer op deze omgevingen. Het aantal verzoeken voor ondersteuning is laag, gemiddeld lager dan 10 meldingen per dag. Dat is mogelijk door verregaande automatisering van werkzaamheden.

Jouw profiel

Binnen dit team ziet men graag een enthousiaste techneut met goede communicatieve vaardigheden. Je staat aan het begin van je ICT carrière of je bent bijna klaar met een MBO-4 ICT opleiding.  Je kunt een klant telefonisch goed te woord staan.  Ook kan jij foutloze e-mails en kennisartikelen opstellen. Je hebt een groot inlevingsvermogen, zodat je goed kunt inschatten wanneer een verzoek spoed heeft omdat er bijvoorbeeld bedrijfsbelangen meetellen. Met klanten omgaan is een tweede natuur voor jou. Je begrijpt dat zij niet zo technisch als jij zijn. Je legt hen dingen uit in begrijpelijke taal. 

Je gaat remote support gegeven aan klanten met voornamelijk Windows Server 201X omgevingen.Dit doe je met Microsoft Remote Desktop. Binnen deze omgevingen krijg je ook te maken met RES WorkSpace en RES Automation manager. Het is handig als je enige kennis hebt van Microsoft SQL server en Exchange 201x. 

  • Je kunt al wat scripts schrijven en je bent bekend met een support systeem zoals Topdesk.
  • Je bent een IT-er in hart en nieren, omdat je jezelf technisch goed op de hoogte houdt van nieuwe mogelijkheden. Zo ben je bijvoorbeeld naast zakelijke Windowsomgevingen ook enigszins bekend met Linux
  • Voor deze veelzijdige baan binnen heb je een afgeronde MBO-4 opleiding nodig in een ICT richting. Of je bent bijna klaar. Jij weet al alles van het platform waarop support wordt gegeven. En je hebt ervaring met het geven remote support. 

Je begrijpt het vast: Wij zoeken een helpdeskmedewerker met passie. Een ICT-er in hart en nieren. In deze omgeving krijg je de kans uit te groeien naar een specialist.

De inwerkperiode is voor 3 dagen per week. Uiteindelijk wordt dit een baan worden van 32-40 uur per week. Als je dus nog een ICT opleiding doet kan je dit mooi combineren. 

 Zie jij jezelf terug in dit profiel? Dan zien wij graag jouw sollicitatie tegemoet, waaruit blijkt dat jij de persoon bent die wij zoeken. 

Het aanbod

Je gaat via Exact Personeelsintermediair aan de slag. Of dit op termijn een vaste baan wordt, ligt aan jouw inzet en prestaties. Je gaat werken binnen een technisch team van hoog niveau. Dit geeft jou de kans om veel bij te leren. De salarisindicatie ligt tussen de € 1800- € 2400 bruto per maand op basis van 40 uur per week. De hoogte ligt helemaal aan de technische kennis en vergelijkbare werk- of stage ervaring. 

De werklocatie is Nieuwegein. Vanaf bijvoorbeeld Utrecht is het een half uurtje met de bus en dan nog 10 minuutjes lopen. Eigen vervoer is natuurlijk handig.


Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:
Exact personeelsintermediair Den Haag
Peggy Kooper
Recruitment Consultant
070-362 47 36
Verder zoeken