Verder zoeken

Manager Credit Department

De functie

De manier waarop Alphabet denkt over mobiliteit verandert snel. Er is een gedreven en dynamisch team voor nodig om voortdurend innovatieve oplossingen te bedenken en te ontwikkelen. Een team dat een visie deelt, die het ontwikkelen begeleidt en resultaten wil behalen. Het is van cruciaal belang voor het succes om de mogelijke invloed van elke variabele in de onderneming uit te werken en toch het totaalbeeld te zien.

Als Manager Credit Management heb je de leiding over 6 unieke persoonlijkheden die het Credit Team vormen. Je bent met 5 collega's lid van het managementteam Finance. Jullie kijken vooruit, denken samen in kansen en oplossingen en zorgen ervoor dat de divisie Finance klaar is voor de toekomst. Je bent verantwoordelijk voor het algemene kredietbeleid van de organisatie van B2E, B2C via SME tot groot zakelijk B2B. Je zorgt ervoor dat bedrijfsgroei niet leidt tot een verslechterende risicopositie. Door het efficiënt en effectief ontwikkelen van tools om het kredietacceptatie proces uit te voeren zorg je ervoor dat de afdelings kwalitatieve en kwantitatieve doelstellingen worden behaald in overeenstemming met de bedrijfsdoelstellingen. Daarnaast ben je aanspreekpunt voor internationale collega’s om zowel kredietbeleid als kredietrisico’s te bespreken, ontwikkelen en implementeren.

De organisatie

Alphabet is dé toonaangevende aanbieder van zakelijke mobiliteitsoplossingen in Europa. Alphabet is onderdeel van BMW Group en bezit uitgebreide kennis op het gebied van internationaal wagenpark- en leasebeheer. Al 3 jaar op rij zijn zij uitgeroepen tot Beste Leasemaatschappij van Nederland. Alphabet is een energiek bedrijf waar medewerkers op elkaar vertrouwen, elkaar respecteren en open staan voor nieuwe kansen. Er hangt een hele fijne sfeer in het bedrijf, waardoor medewerkers het beste uit zichzelf en elkaar halen. Samen elke dag op weg om de klanten Mobiliteit zonder omwegen te laten ervaren!

Jouw profiel

We zijn op zoek naar een gedreven kandidaat met een sterke strategische expertise die complexe uitdagingen van morgen begrijpt en initiatief toont om Alphabet daarop voor te bereiden. Ben je op zoek naar een krachtige rol die je de mogelijkheid biedt om mee te denken over de toekomst van kredietbeleid? Wil jij samen bouwen aan de mobiliteit van de toekomst? Solliciteer dan als jij je herkent in ons wensenpakket.

Over jou

Mensen motiveren en begeleiden, hen helpen om elke dag een beetje beter te worden, is een van de elementen in een leidinggevende rol waar je passie zit. Jouw gedrag en ideeën inspireren anderen bij de transformatie van taak- naar doelgericht werken en je zorgt ervoor dat iedereen de kans krijgt om mee te gaan met verandering. Het betekent veel voor je dat je weet wat de gezamenlijke bestemming is, maar wat nog belangrijker is voor jou, is de weg om er te komen. Je bouwt je eigen netwerken, exploiteert nieuwe ideeën en neemt consequent het initiatief. Je inspireert andere mensen met je enthousiasme en behandelt mensen op de manier waarop je zelf behandeld wilt worden. “Leading by example” is jouw motto. Volgens jou speelt de wijze waarop je omgaat met het beheren en beperken van kredietrisico’s een grote rol in de klanttevredenheid en je bent je van deze rol in de gehele credit life-cycle bewust. Je hebt een duidelijke visie en bent er klaar voor om creatieve oplossingen te vinden die Credit Management perfect in balans brengen met de ambities van de organisaties.

Je brengt mee.

 • HBO+/WO werk en denkniveau, Bachelor en/of Master; Bedrijfseconomie;
 • Minimaal 8 jaar ervaring als people manager; ervaring met agile transformation management;
 • Ervaring met credit management in een commerciële financiële omgeving;
 • Minimaal 8 jaar ervaring met het beheren, ontwikkelen en uitvoeren van corporate kredietbeleid in een eindverantwoordelijke rol;
 • Ervaring met (internationaal) stakeholder management; beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal, mondeling en schriftelijk.

Wij zoeken een kandidaat die energetisch empathisch en authentiek is. Je bent open/respectvol en transparant. Je hebt een ambitieuze werkinstelling in de breedste zin van het woord. In deze rol ga je eerst aan de slag met een team, die door veranderingen in de organisatie aandacht nodig heeft en toe is aan vernieuwing als het gaat om processen en kwaliteit.

Het aanbod

 • Vaste functie
 • Jaarcontract direct in dienst bij Alphabet
 • Salaris: 4200-7800 bruto per maand obv 40 uur

Naast salaris en een fijne werkplek bieden wij.

 • plaats onafhankelijke werken;
 • 30 vakantiedagen;
 • 3% flexibel budget;
 • een leaseauto;
 • 13e maand;
 • 8% vakantietoeslag;
 • een company bonus;
 • collectieve pensioenregeling en zorgverzekering;
 • aantrekkelijke private lease & BMW motorrad arrangementen.

Ben jij de Manager Credit Department die wij zoeken? Solliciteer dan direct. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Peggy Kooper, 06-29537153.

Deadline 22 februari 2019

referentienummer 2346

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:
Exact personeelsintermediair Den Haag
Peggy Kooper
Recruitment Consultant
0629537153
kooper@exactpi.nl

Verder zoeken