Verder zoeken

Manager Recruitment en Arbeidsmarkcommunicatie

De functie

Jij bent de strategische Recruitment en Arbeidsmarkt expert voor de hele organisatie met ruim 6700 medewerkers. De beweging en tendensen van de arbeidsmarkt volg jij nauwkeurig, om ze te vertalen naar kansen en beleid voor de organisatie. Dankzij jouw expertise en communicatieve vaardigheden ga jij het gesprek met zowel HR als de business aan. Je weet van aanpakken en kunt verwachtingen goed managen.  Als manager van het recruitment team zorg je voor een strategisch HR-beleid dat de organisatie ondersteunt en bijdraagt aan de employer branding.

Je krijgt een team van 12 junior recruiters onder je hoede, die je adviseert en begeleidt. Het coachen van de Recruiters staat centraal, jij houdt ze een spiegel voor en helpt ze te groeien in hun rol naar Business Recruiter. Zelf draag jij de eindverantwoordelijkheid bij de werving van personeel en rapporteer je rechtstreeks aan de HR directeur. Het is een hecht, gedreven team waarin samen gezorgd wordt voor een succesvolle invulling van alle vacatures en dus een tevreden organisatie.  

Wat komt hier concreet nog meer bij kijken?

  • Houden van werkoverleg met recruitmentteam
  • Bewaken en centraal stellen van candidate experience en employer branding
  • Overleggen met regionale HR Consultant
  • Vertalen van KPI's naar wervingsbehoefte en andersom
  • Sparren over acties die nodig zijn om bijvoorbeeld meer instroom te genereren.

De organisatie

Deze organisatie is een topbedrijf op het vlak van facilitaire dienstverlening met 23 locaties door heel Nederland. Je komt te werken binnen een organisatie die veel waarde hecht aan het ‘human capital’ waarbij je als medewerker gemotiveerd en ondersteund wordt om zo jouw persoonlijke en gezamenlijke ambities te realiseren. Jouw standplaats zal de vestiging in Amsterdam Zuidoost zijn. 

Jouw profiel

Jij hebt een sterke persoonlijkheid, bent stressbestendig en houdt ten allen tijde het overzicht. Eigenlijk doe je alles om de organisatie te kunnen laten groeien. Jij haalt er plezier uit om snel te schakelen tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau en het denken in mogelijkheden en oplossingen is jouw talent. Jij herkent jezelf in het volgende profiel:

  • HBO/WO opleiding afgerond
  • Minimaal 6 à 10 jaar werkervaring in een strategische HR / Recruitment functie binnen een vergelijkbare branche (bijv. facilitair, productie, logistiek)
  • Werkt procesmatig, gestructureerd en als teambuilder
  • Goed op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van recruitment
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift

Het aanbod

Deze functie vraagt om stevige management skills en biedt hiervoor een goed salaris, tussen de € 4500,- en 5000,- op fulltime basis.

Vanuit het streven naar de ultieme Candidate experience biedt dit bedrijf ook nog eens mooie secundaire voorwaarden aan. Zoals een auto met onkostenvergoeding, laptop en telefoon. Daarnaast krijg je een bonusregeling op jaarbasis, een pensioenregeling en een employee benefits pakket. Ook aan de gezondheid wordt gedacht, dit bedrijf organiseert namelijk jaarlijks verschillende sportieve evenementen, zodat je met collega's kunt ontspannen!

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:
Exact personeelsintermediair regio Amsterdam
Arno Van den Berg
Recruitment Consultant
06 23 46 55 47




Verder zoeken