EXACT IN ACTIE

Bring your heart to work , dat is het motto van Exact. Wat betekent dat nou in de praktijk? Dat wij ons werk met hart en ziel doen. Dat wij ons verstand en ons hart laten meebeslissen in onze keuzes. Persoonlijk en zakelijk. Maar ook dat wij zo af en toe de daad bij het woord voegen. Om iets goeds te doen en de wereld een beetje mooier te maken. En dat kan dus ook op hele leuke manieren:

TRASHURE HUNT: DAG 2

Op zaterdag 20 oktober gaan vrijwilligers van Exact en andere organisaties weer samen de straat op om zwerfvuil op te ruimen. In juni deden we dit al een keer en wat waren we toen aangedaan door de grote hoeveelheden vuil die wij vonden op ogenschijnlijk schone plaatsen. Vandaar op 20 oktober een herhalingsactie.

Met deze acties wil Exact in het klein en in de eigen omgeving meewerken aan een oplossing voor de plastic soup (het meeste plastic zwerfafval komt uiteindelijk in zee terecht) en awareness creëren voor dit probleem. Want iedereen kan het verschil maken!

STEUN AAN WEESHUIS LOMBOK

Afgelopen zomer werd Lombok getroffen door een vreselijke aardbeving. Hele dorpen werden met de grond gelijk gemaakt. Ook het weeshuis Peduli Anak werd zwaar getroffen.

De afgelopen jaren was gewerkt aan een veilige plek om te wonen en naar school te gaan voor vele dakloze kinderen en al dat werk was binnen enkele minuten verwoest. Jarenlang was Exact sponsor van dit Nederlandse project en natuurlijk hebben wij ook nu onze financiële hulp geboden.

Ook helpen? Kijk op www.pedulianak.org.

DAGJE GEZELLIGHEID EN KUNST VOOR OUDEREN

Steeds meer ouderen zijn eenzaam en als je in een verpleeg- of verzorgtehuis zit, is een uitstapje buiten de deur niet vanzelfsprekend. Daarom heeft Exact in samenwerking met het Gemeentemuseum in Den Haag een leuke dag georganiseerd voor 20 Haagse ouderen.

Op 12 september jl. werden de ouderen ’s ochtends met een speciale bus opgehaald om met rolstoel en al mee te gaan naar het Gemeentemuseum. Daar wachtten een gezellige koffietafel, een rondleiding langs de hoogtepunten van het museum en een heerlijke lunch. Al met al een heerlijke dag waarop wij (de ‘amateur-begeleiders’ van Exact) nog meer respect hebben gekregen voor al die mensen die dagelijks in de zorg werken.

MUSICAL SAVE THE EARTH

Wie zegt dat het redden van de aarde geen feestje mag zijn? Exact personeelsintermediair is partner van Save The Earth, een prachtige musical over Wubbo Ockels. Nederlands eerste astronaut in een leven vol uitdagingen, uitvindingen en gigantische successen.

Doel van de voorstelling is om mensen te enthousiasmeren om zelf hun steentje bij te dragen aan een beter milieu. Om de mogelijkheden te laten zien van wat er allemaal wel zou kunnen met een beetje inspanning van onze kant.

Humor, video en life performances vormen in deze voorstelling een spectaculair geheel. Meer weten of kaarten bestellen? Savetheearth.nu

Musical save the Earth
Jill Modes van Exact personeelsintermediair met de band van de musical Savetheearth.nu

TRASHURE HUNT

Op zaterdag 9 juni 2018 hebben medewerkers van Exact personeelsintermediair samen met leden van de Lions een TrashUreHunt gehouden. Wat zoveel betekent als zwerfvuil opruimen. Dit keer deden we dat in de omgeving van het Zuiderstrand Theater in Scheveningen.

Door met een groep enthousiastelingen slechts één uur afval te rapen werden letterlijk tassen en zakken vol met plastic, sigarettenpeuken en ander afval uit het milieu gehaald. Zelfs op plekken die schoon lijken, blijkt enorm veel viezigheid te zwerven. Een onverwachte eye-opener voor iedereen die meedeed.

Exact in Actie - zwerfvuil ruimen

EXACT & OXFAM NOVIB

Twee miljard mensen moeten dagelijks rondkomen van minder dan twee dollar per dag. Net als de mensen van Oxfam Novib vinden wij van Exact dat onacceptabel. Op allerlei vlakken zet Oxfamn Novib zich in om armoede in de wereld te bestrijden. Een voorbeeld: Veel mensen in ontwikkelingslanden hebben geen toegang tot geld om te kunnen investeren in een bedrijfje. Omdat ze geen onderpand hebben. Of omdat er in hun omgeving helemaal geen banken zijn. Mensen met ondernemingszin kunnen dan wel terecht bij een microkredietorganisatie. Zo geeft Oxfam Novib ondernemende mensen in bijvoorbeeld Afrika een kans op een armoedevrij bestaan.

Exact is al jarenlang partner op het gebied van personeelswerving van Oxfam Novib. In 2011 -2017 hebben wij bovendien als bedrijvenambassadeur het belangrijke werk van Oxfam Novib duurzaam extra gepromoot.

Ook meedoen? Kijk dan op www.oxfamnovib.nl wat jij kunt doen of ga naar www.oxfamnovib.nl/bedrijven en sluit je aan bij het bedrijvennetwerk!