Missie

Exact heeft een eigenzinnige persoonlijkheid. Dat betekent niet dat wij altijd onze eigen zin doen, maar wel dat wij van de gebaande paden durven af te wijken. Wij hechten veel waarde aan persoonlijkheid en authenticiteit (eigen) en laten ons zakendoen bij voorkeur samengaan met onze hang naar persoonlijke groei en verdieping (zinnig). Wat we doen, dat willen we goed doen en waar mogelijk ook beter dan de rest.

Naast fundamentele behoeften als geld verdienen, ervaren wij een groeiende behoefte aan inspiratie en verdieping. In onze economie maken de mensen het verschil. Voor organisaties is het essentieel om het potentieel van medewerkers te benutten en tegelijkertijd willen steeds meer medewerkers geïnspireerd raken, meedenken en een zinvolle, zichtbare bijdrage leveren.

Het gaat volgens ons meer en meer om verantwoordelijkheid, inspiratie en betrokkenheid. Mensen – met onszelf voorop – willen ertoe doen en het goede doen. Niet alleen in de privésfeer, maar ook op het werk, omdat door tijdgeest en technologie de grens tussen werk en privé meer en meer vervaagt.

Wij van Exact denken dat de verbinding tussen Hoofd en Hart essentieel is. Dit komt tot uiting in het aansturen van onze organisatie, in de relaties die wij aangaan èn in onze dienstverlening.

Mooi gezegd, maar kan dat eigenlijk wel: je hart een rol laten spelen op de werkvloer? Ja, wij denken van wel. Sterker nog, wij testen het zelf dagelijks uit. Dat gaat met vallen en opstaan, maar brengt ons steeds dichter bij wie we willen zijn. En dus gebruiken wij ons verstand maar luisteren wij ook naar ons hart. Zijn wij duidelijk maar ook respectvol. Beschermen wij onze eigen belangen zonder die van een ander te schaden. Zetten wij alle argumenten op een rijtje, maar luisteren wij ook naar onze intuïtie. Gaan wij diepgang, zingeving en persoonlijke aandacht in zakelijke gesprekken niet uit de weg. Zijn wij betrokken bij minder gefortuneerde ondernemers in ontwikkelingslanden. Helpen wij kandidaten op integere wijze aan een baan en ondernemers aan goed personeel. En zorgen wij met ons werk hopelijk voor een bijdrage aan een mooiere wereld. In welke vorm dan ook.

Exact opereert al meer dan 50 jaar als zelfstandige speler in een dynamische markt. Dat is iets wat wij koesteren en waar wij best heel trots op zijn. Wij hebben volop geïnvesteerd in de infrastructuur van onze organisatie en zijn de afgelopen jaren op een vanzelfsprekende en organische manier meer en meer zelfsturend gaan werken. Medewerkers hebben meer verantwoordelijkheid, maar ook meer zeggenschap. Dat alles resulteert in een florerend bedrijf met zeer betrokken en enthousiaste medewerkers. Wij zien uit naar de toekomst en faciliteren graag de groei die veel organisaties doormaken.

De komende jaren willen wij ervoor zorgen dat Exact personeelsintermediair voor onze kandidaten en opdrachtgevers -nog meer dan nu al het geval is, – een HR partner is waar je niet zonder kan en vooral niet zonder wil. Onmisbaar, veel toegevoegde waarde en onlosmakelijk verbonden met goed en eerlijk advies, professionele dienstverlening toegespitst op de tijdgeest en de actuele behoeften en uitstekende service. Een samenwerkingspartner die verwachtingen overtreft en bijdraagt aan het daadwerkelijke succes van individuen en organisaties. En aan een mooiere wereld. Lees meer over Hart in Actie.

Exact’s unieke kracht is de kwaliteit van haar dienstverlening, die bestaat uit inzet, snelheid en zorgvuldigheid, in combinatie met haar persoonlijke, eigenzinnige aanpak. Kandidaten en klantrelaties die samenwerken met Exact personeelsintermediair kunnen sowieso rekenen op:

 • Persoonlijke, oprechte aandacht
 • Zorgvuldige matching
 • Goed en eerlijk advies
 • Nakomen van afspraken
 • Professionele nazorg
 • En een beetje extra…

De kernwaarden die centraal staan in de dienstverlening van en de samenwerking met Exact personeelsintermediair zijn:

 • Persoonlijk
 • Betrouwbaar
 • Inspirerend
 • Authentiek
 • Dienstbaar
 • Verantwoordelijk
 • Bevlogen
 • Kwaliteit
 • Vakkennis