PARTTIME WERKEN

Parttime werken komt steeds vaker voor.  Voorheen waren het voornamelijk vrouwen die 32 uur of minder gingen werken, maar tegenwoordig kiezen ook steeds meer mannen voor een parttime job. Door parttime te werken is er een betere balans tussen werk en privé, gaat de effectiviteit in het werk vaak omhoog en zijn de kosten voor bijvoorbeeld kinderopvang lager. Ben jij ook op zoek naar een parttime baan? Bekijk dan de parttime vacatures van Exact PI!

Parttime werken biedt veel mensen een hoop voordelen. Voor ouders is het belastingtechnisch vaak voordeliger om allebei parttime te werken. Hierdoor kunnen tevens de kosten voor de kinderopvang gedrukt worden. Maar ook mensen zonder gezin of partner hebben profijt van een parttime baan. Zo is er een betere balans tussen het werk- en privéleven of is er meer tijd om te herstellen van een zware of stressvolle baan. Een of meer dagen minder werken scheelt ook aanzienlijk in reiskosten. Dit is voornamelijk interessant voor mensen die ver van hun werk wonen.

Het grote nadeel van parttime werken, is een lager salaris. Voordat je op zoek gaat naar een parttime baan is het verstandig om te berekenen of je financieel kunt rondkomen met minder inkomen. Bedenk je ook dat je minder pensioen opbouwt. Vraag jezelf dus af waar je meer waarde aan hecht: geld of vrijetijd?

Omdat je minder dagen op kantoor bent, krijg je vaak minder carrièrekansen. Een zwaardere functie waarbij je veel mensen aanstuurt, vraagt veel tijd. Een collega die fulltime werkt zal een grotere kans maken op een dergelijke functie. Daarnaast is het niet altijd zo dat wanneer je parttime gaat werken, ook je takenpakket verkleint. Hierdoor kun je een hoge werkdruk ervaren, omdat er evenveel moet gebeuren, maar nu in minder tijd.

{ Ben je op zoek naar een parttime functie in de regio Rotterdam? Neem contact op met mij of mijn collega’s. Wij zoeken regelmatig mensen die 3 of 4 dagen willen werken. }
Marthine Ruitenberg
  • Kun je financieel rondkomen van een parttime salaris?
  • Hecht je meer waarde aan vrije tijd of aan geld?
  • Wil je verder doorgroeien?
  • Is het qua werk-inhoud mogelijk om minder te werken – zo nee, is thuiswerken een oplossing?

Ben jij op zoek naar een leuke parttime job? Mooi! Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste mensen die aan de slag willen. Bekijk hier alle actuele parttime vacatures.