Verder zoeken

Stage afdeling Sales Channel Development bij BMW

De functie

Zo ziet jouw stage eruit
Stage lopen bij BMW is zeker niet de hele dag achter het kopieerapparaat staan en koffie halen voor de afdeling. Nee, bij BMW houdt stage lopen in dat je als collega daadwerkelijk meewerkt. Je zal deel gaan nemen in lopende projecten en eigen taken en verantwoordelijkheden krijgen, maar ook nemen, We verwachten dat je ook actief deelneemt in de verschillende overlegvormen. Je krijgt ook ruimte voor eigen inbreng (en soms moet je het een klein beetje nemen).

De groep stagiaires binnen BMW is zelf erg actief, zo is er wekelijks een meeting waar jullie elkaar informeren over wat er speelt, uiteraard doen jullie dat na een gezamenlijke lunch. En ja, als je in het bezit bent van een rijbewijs B kan het zo maar voorkomen dat je gevraagd wordt om een BMW 7 serie of X5 ergens heen te brengen (een kleiner model kan uiteraard ook).

Ps. Je zal zeker een keer iets kopiëren en koffie halen voor je collega’s wordt zeker gewaardeerd.

De afdeling Sales Channel Development is verantwoordelijk voor o.a.:

 • Door-ontwikkelen van het BMW / MINI dealernetwerk;
 • Het bepalen van de dealerstrategie en deze strategie tot uitvoering brengen;
 • Coördinatie van trainingen voor dealermedewerkers;
 • Klantenoriëntatie / ontwikkeling klanttevredenheidsprogramma’s en –rapportages.

Je werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • Customer Services: Klantoriëntatie is één van de strategische pijlers voor BMW Group Nederland. Deze focus heeft geleid tot een nummer 1 positie voor klantentevredenheid. Als vervolgstap is het Project Bezoekerstevredenheid opgestart. Als beoogde stagiair(e) zal je aan de uitvoering van dit project ondersteuning bieden. Dit wordt tevens gezien als mogelijkheid voor een afstudeeropdracht;
 • Business Management: Ondersteuning bieden bij het verzamelen en analyseren van de bedrijf vergelijkende financiële cijfers in Nederland;
 • Network Strategy (Dealerkwaliteit): Ondersteuning van de doorontwikkeling van Retail Performance Management (RPM), het dealerkwaliteitsprogramma van BMW Group, alsmede ondersteuning klanttevredenheidsonderzoek.

Ps. Je zal ook zeker een keer iets kopiëren en koffie halen voor je collega’s wordt zeker gewaardeerd.

De organisatie

BMW Group Nederland is verantwoordelijk voor de verkoop- en marketingactiviteiten van MINI, Motorrad en natuurlijk BMW in Nederland. Ieder jaar krijgen 32 HBO- en WO-studenten de kans om hun carrière een glansrijke start te geven door een stage te lopen binnen één van de Nederlandse bedrijfsonderdelen.

De afdelingen waar stageplaatsen beschikbaar zijn Accounting, Compliance, Marketing, Purchasing, Sales, Market Intelligence, de Training Academy, Sales Channel Development, Brandmanagement en After Sales.

Deze stage is op de afdeling Sales Channel Development.

Jouw profiel

De ideale Stagiaire heeft vooral een sterke persoonlijkheid en is continu op zoek naar verbetering en vernieuwing. Jouw profiel:

 • Bezig met HBO/WO opleiding, bij voorkeur richting bedrijfseconomie / bedrijfskunde / Mer.
 • Buiten dat ben je: gedreven, accuraat, analytisch, creatief, initiatiefrijk, commercieel, flexibel, ondernemend, klantgericht en zelfstandig
 • Voldoende kennis van Microsoft Office Programma’s, Excel in het bijzonder;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Rijbewijs B;
 • Fulltime beschikbaar.

Het aanbod

Wat heeft BMW jou te bieden?

 • Een stageplaats in een groeiende en inspirerende internationale organisatie die continu streeft naar verbetering van service en kwaliteit.
 • Je krijgt veel ruimte om je te ontwikkelen en daar waar nodig word je begeleid.
 • Een stageplaats kan de opmaat zijn voor een mooie carrière binnen BMW Group Nederland. Ongeveer 10% van het huidige personeelsbestand bestaat uit oud stagiairs.
 • Ook heerst er een gezellige werksfeer en bestaat het team uit leuke collega’s en mede stagiairs.

Geïnteresseerd?
Exact personeelsintermediair verzorgt de voorselectie van alles stagiaires binnen BMW Group Nederland. Zie jij jezelf terug in het geschetste profiel? En ben je geïnteresseerd in een leerzame en leuke stage op de afdeling Sales Channel Development bij BMW Group Nederland? Solliciteer dan meteen door je CV en motivatie te uploaden op onze website.

Liever een andere afdeling?
Vind je stagelopen bij BMW helemaal te gek, maar zie jij jezelf liever op een andere afdeling? Op https://www.exactpi.nl/vacatures/stages-bij-bmw/ vind je meer informatie en alle stageplekken die BMW aanbiedt voor de periode vanaf september 2018.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:
Exact personeelsintermediair Den Haag
Charlene van Bunge-Asgarali 
Recruitment Coördinator
0621132721
Verder zoeken