Verder zoeken

Stage BMW i

De functie

Stage lopen bij BMW i is zeker niet de hele dag achter het kopieerapparaat staan en koffie halen voor de afdeling. Nee, hier stage lopen houdt in als collega meewerken met de operationele werkzaamheden. Eigen taken en verantwoordelijkheden krijgen maar ook nemen. We verwachten dat je actief deel neemt in de verschillende overlegvormen, je krijgt ook ruimte voor eigen inbreng (en soms moet je het een klein beetje nemen). De groep stagiaires binnen BMW is zelf ook erg actief, zo is er wekelijks een meeting waar jullie elkaar informeren over wat er speelt, uiteraard doen jullie dat na een gezamenlijke lunch.

Werkzaamheden
Binnen de afdeling BMW i ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van mobiliteitsproducten en -services met betrekking tot BMW i en BMW i Performance, ook bekend als de 360˚ ELECTRIC-portfolio. Je analyseert de markt- en verkoopinformatie van oplaadproducten zoals laadstations, laadstation installaties, mobiliteitsdiensten en meer. Op basis van de informatie die je verzamelt, ondersteun je de ontwikkeling van marketingplannen en businesscases voor nieuwe en bestaande producten en services. Verder maak je rapportages om de resultaten van de plannen bij te houden en voer je de marketingplannen uit met leveranciers en interne belanghebbenden.

De werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • Creëert solide rapportagetools om het succes van producten en diensten bij te houden en stakeholders op de hoogte te houden;
 • Creëert markt- en verkoopanalyses van de laadproducten zoals opladers, installatiediensten en laad pas dienst ‘ChargeNow’;
 • Ondersteunt de ontwikkeling van marketing- en businessplannen in samenwerking met BMW i, dealers en stakeholders bij BMW Nederland / Financial Services;
 • Bereidt overtuigende presentaties en documenten voor;
 • Ondersteunt de uitvoering van marketingplannen door marketingmateriaal te creëren;
 • Ondersteunt de ontwikkeling van trainingen voor dealers en medewerkers van de klantenservice.

PS. Je zal zeker een keer iets kopiëren en koffie halen voor je collega’s wordt zeker gewaardeerd.

De organisatie

Deze stage is bij BMW i oftewel bij de elektrische variant van BMW! 

BMW Group Nederland is verantwoordelijk voor de verkoop- en marketingactiviteiten van MINI, Motorrad en natuurlijk BMW in Nederland. Ieder jaar krijgen 32 HBO- en WO-studenten de kans om hun carrière een glansrijke start te geven door een stage te lopen binnen één van de Nederlandse bedrijfsonderdelen.

Jouw profiel

Wat wij van je vragen

Als Stagiair ben je een belangrijk onderdeel van de organisatie. De ideale stagiair is vooral een sterke persoonlijkheid die continu zoekt naar verbetering en vernieuwing. Verder zoeken wij iemand die zich herkent in het volgende:

 • Hbo- of wo-niveau, bij voorkeur richting in Commerciële Economie;
 • Affiniteit met (elektrische) mobiliteit;
 • Passie voor innovatie en duurzaamheid;
 • Analytische vaardigheden;
 • Commercieel klantgericht, communicatief vaardig, flexibel en doener worden als belangrijke competenties beschouwd voor een succesvolle stageperiode;
 • Kennis en ervaring met marktonderzoek en business cases.

Het aanbod

Wat heeft BMW jou te bieden?

 • Een stageplaats in een groeiende en inspirerende internationale organisatie die continu streeft naar verbetering van service en kwaliteit.
 • Je krijgt veel ruimte om je te ontwikkelen en daar waar nodig word je begeleid.
 • Een stageplaats kan de opmaat zijn voor een mooie carrière binnen BMW Group Nederland. Ongeveer 10% van het huidige personeelsbestand bestaat uit oud stagiairs.
 • Ook heerst er een gezellige werksfeer en bestaat het team uit leuke collega's en mede stagiairs.

Geïnteresseerd?
Exact personeelsintermediair verzorgt de voorselectie van alles stagiaires binnen BMW Group Nederland. Zie jij jezelf terug in het geschetste profiel? En ben je geïnteresseerd in een leerzame en leuke stage bij BMW i? Solliciteer dan meteen door je CV en motivatie te uploaden op onze website.

Liever een andere afdeling?
Vind je stagelopen bij BMW helemaal te gek, maar zie jij jezelf liever op een andere afdeling? Op https://www.exactpi.nl/vacatures/stages-bij-bmw/ vind je meer informatie en alle stageplekken die BMW aanbiedt voor de periode vanaf februari 2019.

Het referentienummer van deze vacature is: 2168.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:
Exact personeelsintermediair Den Haag
Charlene van Bunge-Asgarali
Recruitment Coördinator
0621132721
Verder zoeken