Verder zoeken

Stage BMW Training Academy

De functie

Wat doet de afdeling Training Academy?
De Training Academy is een professioneel en kwalitatief hoogwaardig trainingsinstituut voor alle medewerkers van de BMW Group dealerorganisatie. Binnen BMW Group Nederland is de afdeling Training Academy verantwoordelijk voor het ontwikkelen, coördineren en laten uitvoeren van diverse opleidingstrajecten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan trainingen van nieuwe modellen voor de diverse dealerdoelgroepen, zoals technisch personeel, maar ook Commercieel, Sales en Aftersales personeel. De afdeling Training Academy bestaat uit 4 medewerkers op kantoor en 3 technische trainers.

Jij gaat meedraaien (meeloopstage) in dit team. Dit is een leerzame stageperiode waarbij je de mogelijkheid krijgt je volledig te ontplooien in onze werkomgeving. De afdeling streeft naar een win-win situatie, waarbij BMW kan profiteren van de kennis en kunde van jou als stagiair en waarbij jij de gelegenheid krijgt op diverse vlakken te ontwikkelen. 

Werkzaamheden van de meeloopstage

 • Inventarisatie van de BMW dealerorganisatie (BMW, MINI en Motorrad) voor wat betreft actualiteit van medewerkers-database, trainingsbehoefte en dealerstandards;
 • Bijdrage leveren aan de verdere implementatie van TMSi, het nieuwe trainingsmanagementsysteem;
 • Actieve rol in de ontwikkelingsplannen van de dealer voor 2018, waarbij jij veel contact hebt met de dealers;
 • Meewerken aan de algemene dagelijkse werkzaamheden, bijvoorbeeld het inboeken van trainingen, vragen van dealers beantwoorden, verwerken van analyses of het ontvangen van trainers;
 • Bijdrage aan de rollout van Retail HR.

Als stagiair draai je als volwaardig teamlid mee. Je krijgt eigen projecten en verantwoordelijkheden en er wordt geluisterd naar jouw inbreng. Daarbij heb je ook wekelijks contact met alle andere stagiaires binnen BMW Group Nederland.

De organisatie

BMW Group Nederland is verantwoordelijk voor de verkoop- en marketingactiviteiten van MINI, Motorrad en natuurlijk BMW in Nederland. Ieder jaar krijgen 32 HBO- en WO-studenten de kans om hun carrière een glansrijke start te geven door een stage te lopen binnen één van de Nederlandse bedrijfsonderdelen.

De afdelingen waar stageplaatsen beschikbaar zijn Accounting, Compliance, Marketing, Purchasing, Sales, Market Intelligence, de Training Academy, Sales Channel Development, Brandmanagement en After Sales.

Deze stage is op de afdeling Training Academy. Affiniteit met HR is dus zeker wenselijk!

Jouw profiel

Voel jij je als een vis in het water bij de genoemde werkzaamheden? Dan zijn wij op zoek naar jou als je ook voldoet aan het volgende profiel:

 • Bezig met een relevante HBO (3e of 4e jaar).
 • Communicatief vaardig, praktijkgericht, flexibel, zelfstandig, initiatiefrijk, teamplayer, sociaal en attent. 
 • Iemand die met een kritische blik kijkt, meedenkt met processen en hierin ook advies durft te geven.
 • Affiniteit met HRM is een must.
 • Voldoende kennis van Microsoft Office (Word, Excel, Outlook, PowerPoint).
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal zowel mondeling als schriftelijk.
 • Affiniteit met auto’s of motors is een pré.

Het aanbod

Wat heeft BMW jou te bieden?

 • Een stageplaats in een groeiende en inspirerende internationale organisatie die continu streeft naar verbetering van service en kwaliteit.
 • Je krijgt veel ruimte om je te ontwikkelen en daar waar nodig word je begeleid.
 • Een stageplaats kan de opmaat zijn voor een mooie carrière binnen BMW Group Nederland. Ongeveer 10% van het huidige personeelsbestand bestaat uit oud stagiairs.
 • Ook heerst er een gezellige werksfeer en bestaat het team uit leuke collega’s en mede stagiairs.

Geïnteresseerd?
Exact personeelsintermediair verzorgt de voorselectie van alles stagiaires binnen BMW Group Nederland. Zie jij jezelf terug in het geschetste profiel? En ben je geïnteresseerd in een leerzame en leuke stage bij de Training Academy van BMW Group Nederland? Solliciteer dan meteen door je CV en motivatie te uploaden op onze website.

Liever een andere afdeling?
Vind je stagelopen bij BMW helemaal te gek, maar zie jij jezelf liever op een andere afdeling? Op https://www.exactpi.nl/vacatures/stages-bij-bmw/ vind je meer informatie en alle stageplekken die BMW aanbiedt voor de periode vanaf september 2018.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:
Exact personeelsintermediair Den Haag
Charlene van Bunge-Asgarali 
Recruitment Coördinator
070 - 362 47 36
Verder zoeken