Solliciteer op Stage CRM | Marketing bij BMW

Persoonsgegevens

Man Vrouw
PDF, DOC, DOCX 8M

Contactgegevens

Prive Werk
Toevoegen

Adresgegevens

Jouw functiegroep

Motivatie

Nieuwsbrief abonnement

Terug naar vacature details

 


De functie

Zo ziet jouw stage eruit
Stage lopen bij BMW is zeker niet de hele dag achter het kopieerapparaat staan en koffie halen voor de afdeling. Nee,  bij BMW houdt stage lopen in dat je als collega daadwerkelijk meewerkt. Je zal deel gaan nemen in lopende projecten en eigen taken en verantwoordelijkheden krijgen, maar ook nemen, We verwachten dat je ook actief deelneemt in de verschillende overlegvormen. Je krijgt ook ruimte voor eigen inbreng (en soms moet je het een klein beetje nemen).

De groep stagiaires binnen BMW is zelf erg actief, zo is er wekelijks een meeting waar jullie elkaar informeren over wat er speelt, uiteraard doen jullie dat na een gezamenlijke lunch. En ja, als je in het bezit bent van een rijbewijs B kan het zo maar voorkomen dat je gevraagd wordt om een BMW 7 serie of X5 ergens heen te brengen (een kleiner model kan uiteraard ook).

Wat doet team CRM?
Het CRM-team is onderdeel van de afdeling Marketing en is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van marketingactiviteiten om nieuwe klanten aan te trekken en bestaande klanten te behouden. Als meewerk-stagiair draai je volledig mee op de afdeling, zowel zelfstandig als in teamverband.

Wat houdt dat in? Voor lanceringen van nieuwe modellen en bij evenementen worden campagnes ingezet via verschillende soorten media om de doelgroep te bereiken. Jij gaat BMW helpen deze campagnes zo goed mogelijk voor te bereiden, uit te voeren en te analyseren. Daarnaast ga je BMW ondersteunen bij het onderhouden van loyaliteitsprogramma’s voor de bestaande klanten en met een beetje geluk kun je een keer mee naar een klantevenement. Natuurlijk voer je ook diverse administratieve werkzaamheden uit voor de afdeling.

Na je meewerkstage heb jij van dichtbij meegemaakt hoe BMW-modellen in de markt worden gezet en hoe je ervoor zorgt dat klanten loyaal blijven. Je krijgt een goed beeld van wat marketing in de praktijk betekent bij een premium automerk als BMW.

Werkzaamheden:

 • Assisteren bij de realisatie van nieuwsbrieven, e-mails en DM campagnes;
 • Assisteren bij het onderhouden van de database;
 • Evalueren en analyseren van evenementen en processen;
 • Het ondersteunen bij diverse projecten zoals direct mailings en evenementen; voor (potentiële) klanten van BMW, MINI en BMW Motorrad;
 • Administratieve werkzaamheden ter ondersteuning van de afdeling.

De organisatie

BMW Group Nederland is verantwoordelijk voor de verkoop- en marketingactiviteiten van MINI, Motorrad en natuurlijk BMW in Nederland. Ieder jaar krijgen 32 HBO- en WO-studenten de kans om hun carrière een glansrijke start te geven door een stage te lopen binnen één van de Nederlandse bedrijfsonderdelen.

De afdelingen waar stageplaatsen beschikbaar zijn Accounting, Compliance, Marketing, Purchasing, Sales, Market Intelligence, de Training Academy, Sales Channel Development, Brandmanagement en After Sales.

Deze stage is bij het CRM-team op de afdeling Marketing.

Jouw profiel

De ideale Stagiaire heeft vooral een sterke persoonlijkheid en is continu op zoek naar verbetering en vernieuwing. Jij:

 • Volgt momenteel een HBO/WO-opleiding bij voorkeur richting (marketing-)communicatie, business information management of (commerciële) economie opleiding (persoonlijkheid vinden ze bij BMW belangrijker dan opleidingsrichting),
 • Beheerst de Nederlandse taal perfect, Engels is een pré,
 • Hebt kennis van social media en bekend met de inzet van social media-kanalen;
 • Bent praktijkgericht,
 • Beschikt over een hands-on mentaliteit,  
 • Bent flexibel, proactief en initiatiefrijk,
 • Bent een teamplayer,
 • Beschikt over analytisch vermogen,
 • Bent accuraat,
 • Bent fulltime beschikbaar vanaf september 2018 voor een periode van zes maanden,
 • Hebt een pré als je affiniteit met automobielen en/of motorfietsen hebt.

Het aanbod

Wat heeft BMW jou te bieden?

 • Een stageplaats in een groeiende en inspirerende internationale organisatie die continu streeft naar verbetering van service en kwaliteit.
 • Je krijgt veel ruimte om je te ontwikkelen en daar waar nodig word je begeleid.
 • Een stageplaats kan de opmaat zijn voor een mooie carrière binnen BMW Group Nederland. Ongeveer 10% van het huidige personeelsbestand bestaat uit oud stagiairs.
 • Ook heerst er een gezellige werksfeer en bestaat het team uit leuke collega’s en mede stagiairs.

Geïnteresseerd?
Exact personeelsintermediair verzorgt de voorselectie van alles stagiaires binnen BMW Group Nederland. Zie jij jezelf terug in het geschetste profiel? En ben je geïnteresseerd in een leerzame en leuke stage op de afdeling Marketing - team CRM bij BMW Group Nederland? Solliciteer dan meteen door je CV en motivatie te uploaden.

Liever een andere afdeling?
Vind je stagelopen bij BMW helemaal te gek, maar zie jij jezelf liever op een andere afdeling? Op https://www.exactpi.nl/vacatures/stages-bij-bmw/ vind je meer informatie en alle stageplekken die BMW aanbiedt voor de periode vanaf september 2018.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:
Exact personeelsintermediair Den Haag
Charlene van Bunge-Asgarali 
Recruitment Coördinator
070 - 362 47 36