Verder zoeken

Stage Parts Logistics bij BMW

De functie

Wat doet de afdeling Parts Logistics?
Parts Logistics bestaat uit vier medewerkers en is onderdeel van de afdeling After Sales. Zij zijn verantwoordelijk voor de goederenstroom en het beantwoorden van vragen over de levertijden en beschikbaarheid van onderdelen, lifestyle producten en accessoires. Hierbij draagt de afdeling zorg voor een goede uitlevering van een artikelbestand van rond de 400.000 onderdelen die voornamelijk worden aangeleverd vanuit het distributiecentrum in Krefeld. De producten waarbij het hier om gaat kunnen variëren van een versnellingsbak tot aan kleding.

Centraal op de afdeling staat de klant die zo goed en zo snel mogelijk ondersteund dient te worden bij zijn/haar vraagstukken.

Werkzaamheden

 • Analyseren hoe in de huidige vorm informatie aan dealers wordt aangeboden en welke processen verbeterd kunnen worden;
 • Ondersteuning bij de dagelijkse werkzaamheden op de afdeling om een optimale dienstverlening aan te kunnen bieden (onder andere het behandelen van vragen van dealers met betrekking tot levertermijnen, schadegevallen en nieuwe onderdelen).
 • Hierbij is er veelvuldig contact met het hoofdkantoor in München en fungeer je als een spin in het web tussen de Nederlandse BMW-/MINI dealers en de BMW Group in Duitsland;
 • De huidige logistieke processen en procedures updaten;
 • Het monitoren van het facturatieproces en het ondersteunen van facturatie aan lokale onderleveranciers;
 • Het ondersteunen van het team met de reguliere administratieve afhandeling van de afdeling.

Zo ziet jouw Stage eruit
Stage lopen bij BMW is zeker niet de hele dag achter het kopieerapparaat staan en koffie halen voor de afdeling. Nee,  bij BMW houdt stage lopen in dat je als collega daadwerkelijk meewerkt. Je zal deel gaan nemen in lopende projecten en eigen taken en verantwoordelijkheden krijgen, maar ook nemen, We verwachten dat je ook actief deelneemt in de verschillende overlegvormen. Je krijgt ook ruimte voor eigen inbreng (en soms moet je het een klein beetje nemen).

De groep stagiaires binnen BMW is zelf erg actief, zo is er wekelijks een meeting waar jullie elkaar informeren over wat er speelt, uiteraard doen jullie dat na een gezamenlijke lunch. 

De organisatie

Deze stage is bij Part Logistics, onderdeel van de afdeling After Sales van BMW. BMW Group Nederland is verantwoordelijk voor de verkoop- en marketingactiviteiten van MINI, Motorrad en natuurlijk BMW in Nederland. Ieder jaar krijgen 32 HBO- en WO-studenten de kans om hun carrière een glansrijke start te geven door een stage te lopen binnen één van de Nederlandse bedrijfsonderdelen.

De afdelingen waar stageplaatsen beschikbaar zijn Accounting, Compliance, Marketing, Purchasing, Sales, Market Intelligence, de Training Academy, Sales Channel Development, Brandmanagement en After Sales.

Jouw profiel

Wat wordt er van jou verwacht
De ideale Stagiaire heeft een sterke persoonlijkheid en is continu op zoek naar verbetering en vernieuwing. Er wordt meer waarde gehecht aan wie jij bent dan aan jouw opleidingsrichting.

 • Bezig met HBO/WO-studie bij voorkeur richting logistiek, bedrijfseconomie, bedrijfskunde of supply chain
 • Commercieel klantgericht
 • Communicatief vaardig
 • Flexibel en een doener
 • Kennis van Microsoft Word, PowerPoint en Excel (kennis van SAP is een pré)
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal zowel mondeling als schriftelijk (Duits is een pré)
 • Affiniteit met automobielen en motorfietsen.

Het aanbod

Wat heeft BMW jou te bieden?|

 • Een stageplaats in een groeiende en inspirerende internationale organisatie die continu streeft naar verbetering van service en kwaliteit.
 • Je krijgt veel ruimte om je te ontwikkelen en daar waar nodig word je begeleid.
 • Je bent een volwaardig teamlid/collega op de afdeling.
 • Een stageplaats kan de opmaat zijn voor een mooie carrière binnen BMW Group Nederland. Ongeveer 10% van het huidige personeelsbestand bestaat uit oud stagiairs.
 • Ook heerst er een gezellige werksfeer en bestaat het team uit leuke collega’s en mede stagiairs.

Geïnteresseerd?
Exact personeelsintermediair verzorgt de voorselectie van alles stagiaires binnen BMW Group Nederland. Zie jij jezelf terug in het geschetste profiel? En ben je geïnteresseerd in een leerzame en leuke stage op de afdeling Parts Logistics bij BMW Group Nederland? Solliciteer dan meteen door je CV en motivatie te uploaden op onze website.

Liever een andere afdeling?
Vind je stagelopen bij BMW helemaal te gek, maar zie jij jezelf liever op een andere afdeling? Op https://www.exactpi.nl/vacatures/stages-bij-bmw/ vind je meer informatie en alle stageplekken die BMW aanbiedt voor de periode vanaf februari 2019.

Het referentienummer van deze vacature is: 2170.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:
Exact personeelsintermediair Den Haag
Charlene van Bunge-Asgarali 
Recruitment Coördinator
0621132721
Verder zoeken