Accountant

Accountant vacatures

Exact personeelsintermediair heeft diverse accountant vacatures, bijvoorbeeld voor Assistent Accountant in Amsterdam, Rotterdam of Den Haag. Als accountant ben je verantwoordelijk voor de boekhouding en de financiële administratie van een organisatie. Denk hierbij aan het controleren, beoordelen en samenstellen van jaarrekeningen en andere financiële overzichten.

Lees meer

Wat is het verschil tussen een AA en een RA?

AA en RA zijn beiden wettelijk beschermde titels. In de wet staat dat beide accountants wettelijke jaarrekeningcontroles mogen uitvoeren. In de praktijk doen RA’s dit vaker dan AA’s.

De AA is vaak werkzaam voor het MKB. De RA verricht veelal werkzaamheden voor de grotere ondernemingen / multinationals. Toch zijn er ook veel RA’s werkzaam voor het MKB. Er werken relatief gezien behoorlijk veel RA’s voor de zogenaamde ‘Big-4 kantoren’ (PWC, EY, KPMG, Deloitte), terwijl AA’s eerder voor de kleinere accountantskantoren werkzaamheden verrichten.

De AA-opleiding is en hbo+ opleiding. De RA-opleiding is een wo+ opleiding.

Wat doet de Assistent Accountant?

Een Assistent Accountant is vaak werkzaam bij een accountants- of administratiekantoor en verwerkt de financiële gegevens van bedrijven of instellingen. De Assistent Accountant controleert of klanten hun financiële administratie goed uitvoeren (op basis van wettelijk gestelde eisen). Daarnaast kan je voor opdrachtgevers de financiële administratie bijhouden of hen advies geven over de financiële administratie. Een Assistent Accountant stelt aan het eind van de maand, kwartaal of jaar de balans en winst- en verliesrekening op. Daarnaast doe je de belastingaangifte voor klanten.

Fundamentele beginselen als accountant

De vijf fundamentele beginselen waar je je als (assistent) accountant aan moet houden zijn:

  • Professionaliteit
  • Integriteit
  • Objectiviteit
  • Vakbekwaamheid
  • Vertrouwelijkheid

Voldoe jij aan deze 5 beginselen? Solliciteer dan direct!