Vacatures Secretaresse

Ben jij die multitaskende duizendpoot die wij zoeken? Heb je oog voor detail, zet je net dat stapje extra en doe je graag afwisselend werk? Dan is secretaresse echt wat voor jou! Exact personeelsintermediair biedt veel vacatures bij opdrachtgevers uit verschillende branches, verspreid over de regio’s Den Haag, Amsterdam en Rotterdam.

Lees meer

Werken als Secretaresse

Een secretaresse of secretaris heeft een ondersteunde rol en neemt het secretariaatswerk voor zijn of haar rekening. Dit zijn voornamelijk administratieve taken. Maar hoewel het beroep van secretaresse al lang bestaat, is het vak volop in beweging. De smartphone zorgt dat de manager makkelijk zelf afspraken kan maken, of zijn of haar mailbox op afstand kan bijhouden. Besluitenlijsten en actielijsten worden online bijgehouden door deelnemers aan de vergadering en overlegruimtes regelen ze zelf via het intranet, net als hun reizen. De rol van de secretaresse is om te zorgen dan alles op rolletjes loopt. Je communiceert zowel in- als extern met veel verschillende mensen, houdt overzicht, verwerkt diverse informatiestromen, organiseert, beïnvloedt zonder formele macht en denkt mee met het management. Een zekere mate van ondernemerschap is tegenwoordig dan ook onmisbaar voor een secretaresse.

Wat doet een Secretaresse?

  • Vergaderingen voorbereiden en notuleren
  • Informatiestromen verwerken
  • Meedenken met het management of met de afdeling
  • Bijeenkomsten en congressen (mede-)organiseren
  • Email en telefoon beantwoorden
  • Contact onderhouden met klanten of relaties
  • Orde op zaken stellen en het overzicht bewaren
  • Archiveren van documenten

Benieuwd naar andere vacatures?

Management support

De veranderingen binnen het takenpakket van een secretaresse hebben tot gevolg dat er meer vraag is ontstaan naar secretaresses op hbo-niveau. De perfecte assistant neemt werk uit handen, initieert, heeft een eigen netwerk, kan snel schakelen, op meerdere fronten tegelijk werken, adviseert, is sparringpartner en brengt de nodige jaren werkervaring met zich mee. Het salaris van de moderne secretaresse sluit aan bij hun veranderende rol en ambitie, blijkt uit onderzoek. Meer dan de helft van de ondervraagde secretaresses en office managers geeft aan meer dan 3000 euro per maand te verdienen. Tegenwoordig is anderhalf tot twee keer modaal geen uitzondering.

Exact is voortdurend op zoek naar enthousiaste mensen die aan de slag willen als secretaresse binnen uiteenlopende sectoren! Bekijk hier alle actuele secretaresse vacatures!

Deze vacatures zijn wellicht ook interessant voor jou: