Tamara Bell van BMW Group over Exact

Vanuit mijn rol als Talent Aquisition Officer bij BMW Group werk ik sinds augustus 2018 met Exact. Eerst deed ik dat voor één entiteit van BMW Group AG, maar sinds januari 2020 zijn alle HR-Teams van de verschillende entiteiten samengevoegd. Dat betekent dat ik nu breder samenwerk met Exact. De samenwerking is heel prettig en constructief.

Eerlijk, open en transparant.

Voor mij bestaat een succesvolle samenwerking uit twee elementen. De hoe, oftewel de manier van samenwerken en dat zit hem echt in betrokkenheid en inzet van de personen. En daarnaast de technische inhoud. De hoe is voor mij het belangrijkste. Die samenwerking met de contactpersonen van ExactPI is daarop ook echt gebouwd. We zijn eerlijk, open en transparant. Wanneer zich problemen voordoen bespreken we deze in alle openheid. En dit is visa versa. Deze manier van samenwerken komt echt van twee kanten. Uiteraard wel op een professionele manier en niet op de persoon. We verbeteren continu als iets niet lekker loopt.

Kwetsbaar kunnen opstellen

Omdat ik denk dat er altijd processen anders kunnen lopen dan je van tevoren bedacht had, is deze basis cruciaal voor een fijne samenwerking. Waar het om gaat is dat je je zo comfortabel met elkaar voelt dat je je kwetsbaar durft op te stellen. Dat je durft te zeggen; ‘’Dit hebben we niet handig gedaan, hier moeten we wat mee.’’ In een samenwerking is het funest wanneer dat er niet is. De bedoeling is dat je er altijd uitkomt met elkaar.

kantoor BMW Rijswijk

Fingerspitzen gevoel

Over de matching met het DNA wat wij zoeken voor BMW Group ben ik ook tevreden. Dat was soms ook wel even zoeken hoor. Maar zij hebben echt het fingerspitzen gevoel op persoonlijkheid, gedrag en emotie. Weten de vinger op de juiste persoonlijkheid te leggen, met mensen die echt gelukkig worden binnen ons bedrijf.

Zakelijk, professioneel met een tikkeltje persoonlijkheid.

Tijdens de coronaperiode is het contact zeker niet minder geworden ondanks dat er wellicht even wat minder vacatures in te vullen waren. Het contact was er niet alleen wanneer er vacatures ingevuld moesten worden maar ook om meer aan de kwaliteit van de samenwerking te werken. Dan bedoel ik echt de kwaliteit van dienstverlening naar elkaar toe, dat is belangrijk. Dat is dan ook echt verbeterd. Het is mooi dat je elkaar juist in die tijd opzoekt en versterkt. De rode draad is dat er altijd meegedacht wordt in oplossingen, dat is een mindset die heel erg past. Die verstandhouding is goed; zakelijk, professioneel met een tikkeltje persoonlijkheid. Zo werk ik graag samen met mijn suppliers!

Ook werken met Exact?