Werken met Exact

Exact is een eigenzinnige personeelsintermediair die zowel Hoofd als Hart gebruikt tijdens het zakendoen. Met meer dan 50 jaar ervaring ondersteunen wij werkgevers, recruiters en HR adviseurs. Zowel bij personeelsbemiddeling als bij andere personeelsvraagstukken.

 • Enthousiasme en vakmanschap: Wij zetten ons met hoofd en hart en met tomeloze energie in om jouw organisatiedoelen te ondersteunen.
 • Betrouwbaarheid en integriteit: Exact opereert al meer dan 50 jaar in de flexbranche, is lid van de ABU, beschikt over een G-rekening en is SNA-gecertificeerd.
 • Veel wervingskracht en zorgvuldige selectie: Wij zetten ons omvangrijke kandidatennetwerk en vele wervingskanalen voor je in.
 • Heldere afspraken: Wij komen onze beloften na en zijn transparant over de bijbehorende investeringen.
 • Persoonlijke aandacht: Voor jou en je (flex)medewerkers. Wij denken en leven mee en digitaliseren alleen wanneer dat ook echt handig is.
 • Uitstekend werkgeverschap: Met goede arbeidsvoorwaarden, maar vooral ook met zorg en aandacht voor het welzijn van medewerkers.
 • Stipte en correcte salarisbetalingen.
 • Up to date kennis: Jij en je medewerkers kunnen met alle HR-vragen bij ons terecht.
 • Maatwerk: Bij ons is alles mogelijk en wij overtreffen graag je verwachtingen.
 • Uitstekende after service.
 • { Ik heb in mijn carrière als HR manager heel veel bureaus en recruiters voorbij zien komen en kan eerlijk zeggen dat de dienstverlening van Exact een verademing is. Onze accountmanager en eerste aanspreekpunt is zeer professioneel, ervaren, slim, schakelt snel en is heel goed bereikbaar. Ze neemt verantwoordelijkheid en geeft als eerste toe als er iets fout is gegaan. Daarnaast is ze ook in staat feedback te geven en ons zo ook scherp te houden. Continuïteit, flexibiliteit en dan ook nog goede kandidaten leveren. Een hele fijne samenwerking! }

  Esther Kuneken - HR Manager BMW Financial Services

De meeste flexdiensten zijn gebaseerd op de ruimere mogelijkheden die het uitzend-fasen-systeem biedt aan personeelsintermediairs. Namelijk tot wel 5,5 jaar flexibiliteit! Wij maken ter verduidelijking de vergelijking met het periode-ketensysteem.

Het periode-ketensysteem wordt beschreven in het Burgerlijk Wetboek en geldt voor reguliere werkgevers bij tijdelijke contracten. Het woord ‘periode’ staat voor de periode van maximaal drie jaar en het woord ‘keten’ staat voor de ketens van tijdelijke contracten.

Periode-ketensysteem-BW

In het kort: een werkgever kan maximaal drie arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd achter elkaar afsluiten binnen maximaal drie jaar. Onderbrekingen van zes maanden of korter tellen mee voor de berekening van die periode. Zodra voor de vierde keer een contract wordt afgesloten óf zodra de totale keten van contracten meer dan drie jaar duurt, gaat het tijdelijke contract automatisch over in een contract voor onbepaalde tijd. Zo kan het gebeuren dat u na drie halfjaarcontracten al voor de keuze staat of u een medewerker laat gaan of een onbepaalde tijdscontract aanbiedt.

Het fasensysteem uit de uitzend-cao van de ABU, waarbij Exact is aangesloten, beschrijft welke en hoeveel overeenkomsten personeelsintermediairs mogen aanbieden voordat er sprake is van een vast dienstverband.

ABU CAO fasensysteem flexkrachten

In het kort: Het fasensysteem, beslaat 2 fasen (fase A – 78 gewerkte weken en fase B – 4 jaar) alvorens een contract voor onbepaalde tijd moet worden gesloten (fase C). De twee genoemde fasen duren gezamenlijk 5,5 jaar en in deze periode kunnen veel meer dan 3 verschillende tijdelijke contracten worden gesloten. In fase A kunt u gedurende 78 weken een onbeperkt aantal contracten sluiten en bovendien kiezen tussen uitzenden of detacheren. Fase B duurt max. 4 jaar en leidt altijd tot een detacheringsovereenkomst (oftewel een overeenkomst voor bepaalde tijd). In fase B kunnen 6 contracten gegeven worden.

Dit betekent dat medewerkers die via Exact werkzaam zijn meer mogelijkheden tot flexibiliteit bieden gedurende een langere periode.

Werk je met flexkrachten dan is het begrip opvolgend werkgeverschap van groot belang. Opvolgend werkgeverschap is van toepassing als een werknemer, die al langer bij een bepaald bedrijf werkt, vervolgens via een andere werkgever in dezelfde functie bij hetzelfde bedrijf doorwerkt. De nieuwe ‘opvolgend’ werkgever is verplicht om rekening te houden met de eerder gewerkte periodes en contracten van de werknemer, bij de keuze van het contract dat hij de werknemer aanbiedt.

Je krijgt hier bijvoorbeeld mee te maken wanneer je een uitzendkracht na een periode van uitzenden zelf in dienst neemt. Zijn er al 3 uitzendcontracten vergeven (dit kan al na 2x ziekte van de uitzendkracht het geval zijn) dan kunt u als opvolgend werkgever alleen nog een onbepaalde tijdscontract bieden. Goed om te weten, met onze dienst detacheren Basis voorkomen wij deze situatie, omdat we hierbij maar één schakel verbruiken.