Het sollicitatieproces

Graag informeren wij je over de verschillende stappen in het proces nadat wij jouw sollicitatie hebben ontvangen. Het kan zijn dat er iets wordt afgeweken omdat wij aansluiten op de processen van onze opdrachtgevers, maar meestal is de procedure als volgt:

1 proces

TELEFONISCH CONTACT

Na een eerste inventarisatie nemen wij telefonisch contact met op met de meest passende kandidaten. In dat gesprek krijg jij de kans jouw cv toe te lichten, vertellen wij meer over de vacature en stellen wij inhoudelijke vragen over jouw cv.

PERSOONLIJK GESPREK

Verloopt de telefonische kennismaking goed dan nodigen wij jou vervolgens uit voor een persoonlijk gesprek bij ons op kantoor. Afhankelijk van de vacature en jouw woonplaats is dit in Den Haag, Rotterdam of Amsterdam. Wij geven de voorkeur aan een persoonlijke ontmoeting, maar ook een video interview is hierbij mogelijk. Tijdens het gesprek bespreken wij ook welke referenties wij kunnen benaderen om jou nog beter te leren kennen.

2 proces 3
3 proces

INTRODUCTIE BIJ OPDRACHTGEVER

Als jij nog steeds enthousiast bent over de vacature en wij er zeker van zijn dat jij  dé kandidaat bent voor de vacature, stellen wij jou voor bij de opdrachtgever. Is deze ook geïnteresseerd dan coördineren wij één of meerdere gesprekken op het kantoor van de opdrachtgever. Jij kunt het bedrijf van binnen ervaren en onze opdrachtgever kan jou goed leren kennen.

SALARISONDERHANDELINGEN

Word jij aangenomen dan verzorgt Exact indien wenselijk de salarisonderhandelingen voor jou.

4 proces
5 proces

CONTRACT TEKENEN

Ga je via Exact aan de slag dan nodigen wij jou uit bij ons op kantoor voor de contractbespreking en het tekenen van het contract. In dat geval zijn wij jouw formele werkgever en kun je rekenen op uitstekend werkgeverschap en volop persoonlijke begeleiding.

IN DIENST BIJ DE OPDRACHTGEVER

Treed je direct of na een flexperiode in dienst bij de opdrachtgever, dan volgt vanaf hier het contractproces van de opdrachtgever. Waar nodig ondersteunen wij hierin en uiteraard blijven wij ook na jouw start aangehaakt om je te voorzien van advies of hulp.

6 proces

Ontmoet onze recruiters

  • { Mijn huidige baan heb ik via een advertentie van Exact op Facebook gevonden. Na heel wat jaren nergens echt op mijn plek gevoeld te hebben, werk ik nu eindelijk bij een bedrijf waar ik de rest van mijn leven wel zou willen blijven. }

    Renée Bols