Anne-Marie over Exact en haar baan

Na 11 jaar weer op zoek naar een baan

“Na 11 jaar dienstverband kwam er op een vervelende manier een einde aan mijn baan. Ik was dus op zoek naar wat nieuws maar gezien mijn leeftijd dacht ik dat dit moeizaam zou gaan. Toen kwam ik een advertentie van Exact tegen met een functie die mij erg aansprak. De functie bestaat uit finance werkzaamheden maar een ander belangrijk onderdeel is het communiceren met klanten in diverse talen. Ik heb altijd wel een talenknobbel gehad en ik was hem gelukkig nog niet kwijt, want uiteindelijk mocht ik starten!”

  • { Als je 11 jaar bij een bedrijf gewerkt hebt en dan ineens geen baan meer hebt doet dit echt wat met je zelfvertrouwen. Het gevoel dat ik als 50-jarige nog steeds serieus genomen werd heeft veel voor mij betekent. Ik hoefde mij niet te verdedigen over waarom ik mijn papiertjes niet had en ook in mijn salarisvraag werd ik serieus genomen door Exact. Ik was niet afgeschreven! }

    Anne-Marie

Meteen een klik

“Ik was aangenaam verrast over de reacties van verschillende uitzendbureaus/websites. Ondanks mijn leeftijd was mijn cv behoorlijk in trek. De manier waarop Ilse (de recruiter van Exact) mij benaderde was erg prettig. Zij vroeg of we wat voor elkaar konden betekenen. Het mooie aan die manier van benaderen is, is dat je ook als kandidaat voelt dat je waarde toevoegt. Ik was nogal ‘flabbergasted’.

Ik ben gaan praten met Ilse en daar was meteen een klik. Hier wil ik wel werken! Een goede balans tussen hart en hoofd is waar Exact voor staat. En zo ben ik ook in gesprek gegaan met Exact; wat hebben jullie voor mij, wat voelt goed voor mij en wat vind ik leuk? Ik ging er blanco in. Want je hebt in je achterhoofd wel dat je boven de 50 bent. Ik had zoiets van: eerst zien dan geloven. Maar de ambiance was heel prettig. De sfeer en de energie was goed! Ik had een hoop ervaring maar geen diploma’s. Ik had het idee dat in deze maatschappij iedereen roept dat je diploma’s nodig hebt. Maar dat is naar mijn idee echt niet zo. Je bent wie je bent en als je gaat staan waar je voor staat, kom je er ook. Ook al ben je boven de 50.”

Promotie gemaakt

In mijn baan ben ik de intermediair tussen het strenge debiteurenbeheer van het hoofdkantoor en de belangen van de klanten. Hierbij kan ik mij echt verdiepen in de klanten. Daarnaast neem ik contact op met klanten indien zij achterlopen met betalingen en ga in gesprek over hoe we dit op kunnen lossen. Het samenspel tussen de afdeling commercie, de afdeling finance en de klanten is wat ik het allerleukste vind. Waar ik het meeste energie uithaal? Ik houd ervan om mensen te helpen, zowel klanten als collega’s. De mooiste uitdaging is aan de ene kant te zorgen dat de openstaande posten betaald worden en aan de andere kant alle deuren openblijven voor upselling. Sinds een maand ben ik gepromoveerd naar het beheer van grote klanten. Tja.. daar doe je alles voor!”

review Anne-Marie over Exact personeelsintermediair

Advies voor anderen

“Denk niet dat wanneer je wat ouder bent je geen baan kunt krijgen, want dat kun je wel. Ook al ben je er misschien een paar jaar uit geweest om voor je kinderen te zorgen. Zeker als vrouw ben je eerder geneigd jezelf naar beneden te halen, daar moet je absoluut mee stoppen. Als je ervoor gaat, kun je meer dan je denkt!”