Rachida Haddou over Exact

Meteen persoonlijk contact

“Vorig jaar zocht ik een nieuwe baan en heb ik me bij verschillende recruitmentbureaus ingeschreven. De andere bureaus reageerden wat koeltjes, maar met Exact was het contact meteen persoonlijk. Zij namen contact met mij op, omdat ze een functie hadden bij Visma | Raet waarvan ze dachten dat ik daar wel paste. Het eerste contact was meteen leuk en het gesprek verliep heel vlotjes. Het was alsof ik de recruiter al jaren kende,” vertelt Rachida enthousiast.

Verder kijken dan laatste ervaring

Ondanks dat Rachida voorheen andere werkzaamheden deed en geen ervaring had met payroll-werkzaamheden werd ze op basis van haar potentie toch voorgesteld. Daarna ging het snel: Rachida ging binnen een paar dagen op gesprek bij Visma | Raet en ondanks de missende ervaring hoorde ze, terwijl ze nog onderweg was naar huis, al dat ze was aangenomen. Visma | Raet was net zo enthousiast over haar als de recruiter van Exact.

Bewaken van work life balance

“Bij Exact had ik direct een klik met de recruiter en ze denken bijvoorbeeld ook mee over een goede work life balance”, merkt Rachida op. “De recruiters van Exact luisteren niet alleen goed, ze geven ook advies. Als je bijvoorbeeld gesolliciteerd hebt op een functie waarvan zij denken die niet zo goed bij je past, dan geven ze aan waarom en dan zoeken ze binnen hun opdrachten naar alternatieven die beter bij je passen. Ze kijken ook naar je gezinssituatie en of de functie die je zoekt daar goed mee te combineren is. Een goede work life balance vinden ze bij Exact heel belangrijk”.

Werken bij Visma | Raet

In december 2019 startte Rachida bij Visma | Raet als junior support consultant payroll. Rachida: “Ik kende Visma | Raet al via de salarisstroken van mijn oude werkgever. De organisatie sprak me aan door de vele doorgroeimogelijkheden en goede begeleiding en nu heb ik het hier erg naar mijn zin. Ik beantwoord vragen omtrent payroll van klanten die gebruik maken van onze HR software. Daarvoor moet je zowel de software als de payrollprocessen goed kennen. Na een tijd van volop leren en ontdekken binnen mijn eigen functie ben ik doorgegroeid naar de functie van Support Consultant”.

Er zijn dan ook genoeg doorgroeimogelijkheden bij Visma | Raet. Rachida kan bijvoorbeeld nog doorgroeien tot senior support consultant, maar ze kan er ook voor kiezen om zich meer richting HRM te ontwikkelen. “Wat het wordt weet k nog niet. Ik wil eerst nog alles leren wat er te leren valt bij payroll.”