Expat Rebecca uit de UK werkt als internal account manager na bemiddeling van Exact

Ik was op zoek naar meer uitdaging in mijn carrière.

”Ik was op zoek naar meer uitdaging in mijn carrière. Op de website van Exact kwam ik interessante vacatures tegen. We hadden direct contact en vanaf dat moment ging het snel. De recruiter was erg vriendelijk en gaf me juist advies. In die tijd was ik op zoek naar meer verantwoordelijkheden in mijn baan. Iets waarin ik meer zou kunnen doen, iets meer zou kunnen betekenen. Het was pas mijn tweede baan in Nederland, maar ik had veel contact gehad met verschillende recruiters en had meerdere interviews gehad. ExactPI was de vriendelijkste en paste bij mijn arbeidsethos. Voor mij voelde het alsof ze de vacatures hadden bij de bedrijven die het beste bij mij pasten. ”

Wat als ik nu een nieuwe baan zoek? Ik zou direct Exact bellen.

”Het proces verliep vlot. Er was een heel goede follow-up en ik hoefde niemand achterna te zitten. Rechttoe rechtaan en altijd actueel. Ik heb ook gekeken naar vacatures bij directe werkgevers. Maar ik koos voor Exact. Ik wist dat als het ergens niet zou lukken, ze me zouden helpen met een andere baan. ”

”Wat als ik nu weer zou willen overstappen? Dan zou ik Exact direct opnieuw bellen. Ze zouden mijn eerste keuze zijn. ExactPI heeft een netwerk en het overzicht en kan je helpen bij het maken van je keuze. Ze treden daarin echt op als cultureel vertaler. Het is prettig voor een expat om te weten dat er een back-up is. Je kunt netwerken zonder dat je daar zelf heel veel effort in moet stoppen. En nu heb ik zelfs een vast contract gekregen in deze coronaperiode! Hoe cool is dat? Ik was hier erg blij mee. Niemand zijn baan is op dit moment veilig en ik heb het dan ook zeker niet als vanzelfsprekend beschouwd dat ik een vast contract heb gekregen.”

De mentaliteit die ik zoek

”Ik werk voor een jonge en dynamische organisatie welke de beste wil zijn in hun branche. Als organisatie werken ze hard en ze willen mensen die hun vaardigheden inzetten om dat mogelijk te maken. De organisatie waar ik via Exact terecht ben gekomen is erg vriendelijk en geeft mij de kans om door te groeien. Ze geven terug wat ik geef, en ik geef terug wat zij mij geven. Dat is de mentaliteit waar ik naar op zoek was. Ik werk nu als accountmanager interne verkoop voor de Franstalige markt.”

Mijn advies voor andere expats?

”Wees eerlijk en duidelijk. Nederland is pragmatisch. Maak de dingen niet mooier dan ze zijn. De Nederlanders nemen je zoals je bent. Ze willen gewoon weten of jij de klus kunt klaren. Wees niet bang om eerlijk te zijn. Als je niet de ervaring hebt waarom wordt gevraagd, geef dan aan welke ervaring je wel hebt. Verzin geen dingen, dat werkt hier niet. Mensen nemen je zoals je bent. Oh ja: ik raad je ook aan om een ​​Nederlands nummer te nemen, want Nederlanders bellen niet graag naar een buitenlands nummer!’’

Testimonial kandidaat Rebecca