Aan de slag bij Bouwend Nederland

Alles weten over hoe het is om te werken bij Bouwend Nederland? Lees hier het interview met Mandy de Wolf, HR advsieur bij Bouwend Nederland in Zoetermeer.

Deel blog

werken bij Bouwend Nederland

Werkgever in de spotlight
Bouwend Nederland

Branche organisatie Bouwend Nederland verbindt en ondersteunt bouw- en infrabedrijven, aan de hand van drie kerntaken: belangenbehartiging, brancheontwikkeling en ledenservice. Er werken 150 mensen en het hoofdkantoor is gevestigd in Zoetermeer. Exactpi is de vaste partner voor HR bij de werving van tijdelijke medewerkers, zoals secretaresses en medewerkers evenementenadministratie. HR adviseur bij Bouwend Nederland Mandy de Wolf vertelt je waarom Bouwend een fijne werkplek biedt.

Vrijheid en verantwoordelijkheid

“Startende collega’s ervaren hun onboarding als een warm bad. Het is binnen Bouwend Nederland niet moeilijk om mensen te benaderen, om hulp te vragen of aan te geven dat je iets niet weet.’’ Daarbij benadrukt Mandy dat als je er wat langer werkt, je ook echt iedereen kent. Het is gemakkelijk om contacten te leggen met collega’s. ‘’Het is hier laagdrempelig en iedereen is heel benaderbaar. Wat wij ook veelal terug horen van onze collega’s is dat zij de vrijheid en eigen verantwoordelijkheid die van medewerkers worden verwacht erg waarderen”.

Samenwerken en plezier staan centraal

‘’Bouwend Nederland is een professionele organisatie, waar tijdens het werken ook lol gemaakt kan worden. Sterker nog: passie en plezier staan in onze kernwaarden.’’ Een groot deel van de mensen die bij Bouwend Nederland werken, zijn constant bezig met kennis vergaren en delen, verbindingen leggen en lobbyen. Binnen de vereniging is iedereen dan ook gericht op samenwerken. Er veel vertrouwen tussen collega’s. Het is een menselijke organisatie met veel transparantie en respect. “Er is sprake van een open cultuur en een gezellige, mooie werkomgeving. Wel moet je het echt leuk vinden om samen te werken én professioneel zijn in je uitstraling en communicatie”.

Ook vanuit huis werken

Bouwend Nederland is gestart met een pilot voor hybride werken welke tussentijds wordt geëvalueerd. ”De insteek is dat je zelf mag bepalen waar je je werk doet, als je dat maar doet op de plek waar je zelf denkt dat je dat het allerbeste kan doen. Uiteraard altijd in overleg met je team en zonder afbreuk te doen aan onze professionaliteit.’’

Maatschappelijke impact

Eén van de kerntaken van Bouwend Nederland is belangenbehartiging. “In onze contacten met landelijke en lokale overheden proberen we met en voor bouw- en infrabedrijven zodanige randvoorwaarden te scheppen dat zij daarbinnen optimaal kunnen presteren. Een belangrijke drijfveer voor de medewerkers is dan ook het leveren van een maatschappelijke bijdrage”.

Alles over werken bij Bouwend Nederland

Veel aandacht voor vitaliteit en ontwikkeling

Ook is Bouwend Nederland gericht op vitaliteit en ontwikkeling. ‘’Dit stimuleren we onder andere met de mogelijkheid om overleggen wandelend te doen en door het organiseren van onze Summer en Winter School. Twee keer per jaar worden er – verspreid over een periode van ongeveer drie weken trainingen gehouden waar je je bij interesse voor kan inschrijven. ‘’Denk hierbij aan time- en projectmanagement, stikstof voor dummies of een uitleg over financiële stromen. Bovendien heeft iedereen permanent de beschikking over een breed scala aan opleidingen en trainingen via hun online platform waar je op ieder gewenst moment trainingen of bijscholing kan volgen”.

Enthousiast over werken bij Bouwend Nederland?

Kijk hier voor onze vacatures of neem contact op met Yasmin Aouragh, de vaste recruitment consultant voor Bouwend Nederland. Je bereikt haar op 06 – 150 36 440 of yasmin@exactpi.nl.

Bekijk ook eens

Offline Netwerken: De kracht van persoonlijke verbindingen
Blog

Misschien herken je het wel, je wordt uitgenodigd voor…

Nooit meer wakker liggen van je werk
Blog

Het is een veelvoorkomend probleem: je ligt in bed en…