6 inspirerende podcasts voor een carrière boost

Podcasts bieden de mogelijkheid om te ontspannen en tegelijkertijd je kennis en vaardigheden uit te breiden. Ideaal voor de vakantieperiode dus. Wij delen daarom 6 interessante podcasts over Werk(geluk) en Carrière met je.

Deel blog

podcasts carrière

Boost je carrière en werkgeluk met deze 6 podcasts

Het is zomerperiode, een tijd van ontspanning en vakantie. Wat is er nu beter dan te genieten van je vrije tijd en tegelijkertijd waardevolle inzichten op te doen over werk en carrière? Podcasts bieden de mogelijkheid om te ontspannen en tegelijkertijd je kennis en vaardigheden uit te breiden. Denk aan thema’s als werkgeluk, ondernemerschap en persoonlijk succes. Speciaal voor deze periode hebben wij 6 inspirerende podcasts voor je uitgekozen die je zeker niet wilt missen.

#1 Happy@Work podcast

Loopbaanpsycholoog Sandy van Aert heeft een podcastserie over werkgeluk, blij zijn met je werk en minder stress ervaren op je werkplek. Je krijgt in 20 minuten praktische en concrete tips om direct jouw (werk) geluk te vergroten. Het zijn toegankelijke afleveringen met onderwerpen die voor veel mensen herkenbaar zijn. Een aanrader als je meer zelfregie wilt creëren in je leven.

Happy@work

#2 De psychologie van Succes podcast

Albert Sonnevelt en Tonny Loorbach geven in de Psychologie van Succes Podcast wekelijks antwoord op vragen over persoonlijke ontwikkeling, geluk, groei, stress, mindset, belemmerende gedachten, patronen doorbreken en andere uitdagingen in je leven. Deze podcast biedt waardevolle inzichten en praktische tips om persoonlijk succes te bereiken en uitdagingen in het leven aan te pakken.

https://psychologievansucces.nl/podcast

#3 Omdenken op het werk

In deze podcastserie gaan de mensen van Omdenken in gesprek met mensen die fundamenteel anders durven te denken, en vooral te dóen als het gaat om werk. Luister hier naar de verhalen van dwarsdenkers, pioniers, durfals, weirdo’s, kortom: omdenkers.

https://www.omdenken.nl/podcastwerk

#4 De Ben Tiggelaar Podcast

Ben Tiggelaar, bestseller-auteur en gedragswetenschapper, geeft in zijn podcast inzicht in en inspiratie over leiderschap, gedrag en verandering. Hij interviewt wetenschappers over persoonlijke en professionele groei. Ook deelt hij in elke aflevering een interessante gast een waardevolle werk- of mediatip.

https://www.bnr.nl/podcast/ben-tiggelaar-podcast

#5 Werkprofessor | BNR

In deze podcast van BNR met Wendy van Ierschot krijg je recente wetenschappelijke inzichten over menselijk gedrag geserveerd. Direct toepasbaar op je werk en in je organisatie.

https://www.bnr.nl/podcast/werkprofessor

#6 De Droombaan Podcast

In De Droombaan Podcast interviewt Julia Wiggers, oprichten van het carrièreplatform Van Begin Tot Baan, mensen die hun droombaan hebben gevonden. Ze vertellen hun verhalen en geven tips over hoe je zelf je droombaan kunt vinden.

https://nederlandse-podcasts.nl/podcast/van-begin-tot-baan-de-podcast

Dus neem een moment voor jezelf en laat je inspireren door deze podcasts. Ben je op zoek naar nog meer inspiratie? Bekijk dan ons eerdere podcast artikel voor nog meer tips.

Heb je zelf aanraders voor interessante, verrassende of informatieve podcasts over werk, psychologie, carrière of (werk)geluk? Laat het ons weten! Voor nu, veel luisterplezier!

Bekijk ook eens

Interessante podcasts carrière
Blog

Pak een momentje tijdens je vakantie of in je vrije ti…

Offline Netwerken: De kracht van persoonlijke verbindingen
Blog

Misschien herken je het wel, je wordt uitgenodigd voor…