7 inspirerende podcasts en boeken over Werk & Carrière

De vakantietijd is een mooi moment om een inhaalslag te maken met alle podcasts die je nog wilde luisteren of boeken die je graag wilt lezen. Wij selecteerden weer 7 interessante podcasts en 7 boeken over Werk & Carrière.

Deel blog

7 inspirerende podcasts en boeken over Werk & Carrière

Podcasts zijn niet meer weg te denken als bron van informatie en inspiratie. En juist de vakantietijd is een mooi moment om een inhaalslag te maken met al die podcasts die je eigenlijk nog wilde luisteren. Lekker in de auto, op het strand of gewoon thuis in je hangmat. Na het succes van ons eerdere blog met werk-gerelateerde podcasts, selecteerden wij weer 7 podcasts die je niet wil missen. Of misschien lees je liever in je vakantietijd? Ook voor de lezers hebben we een mooie selectie gemaakt.

#1 100% inspiratie

De Nr.1 podcast in de categorie zakelijk. Spreker Thijs is van mening dat het leven geen zoektocht is naar geluk en succes, maar naar de connectie met jezelf. Hij was eerder zo gefocust op succes dat hij vergat om écht contact te maken met zichzelf en hieruit keuzes te maken. Deze (negatieve) ervaring leverde hem uiteindelijk een goudmijn aan nieuwe inzichten en levenslessen op. Zijn grote missie van deze podcast is om persoonlijke ontwikkeling met humor te brengen.

https://thijslindhout.nl/podcast/

#2 Happy People – Better Business

Dit is een podcast van WerkgelukNieuws. In deze podcast spreken mensen uit de wetenschap en de praktijk over werkgeluk en employee experience. Het voordeel is dat de podcasts te beluisteren zijn, maar voor de lezers hebben ze opnames uitgewerkt in een artikel.

https://www.hpbbnieuws.nl/?page_id=2853

#3 De Minder Werken Podcast

Intermediair en de Volkskrant behandelen in deze podvast vragen waar veel mensen mee worstelen in hun carrière. Vanuit de overtuiging dat een carrière waar je gelukkig van wordt veel meer waard is dan hoger op de maatschappelijke ladder komen.

https://www.intermediair.nl/podcast/de-minder-werken-podcast

#4 Ted Radio Hour

Een Engelstalige podcast met TED talks waarbij in een uur over verschillende onderwerpen wordt gesproken, zoals What Leadership looks like, Work Play rest en Changing our minds. Maar ook over heel veel onderwerpen die niets met werk te maken hebben. De keuze is enorm.

https://www.npr.org/programs/ted-radio-hour/?t=1657273274550

#5 De Successtof Podcast

Een vrolijke podcast over online marketing en ondernemen. Er worden praktische tips gedeeld die je gelijk kan toepassen om jouw bedrijf en jezelf als ondernemer verder te brengen. Ook zijn er regelmatig ondernemers te gast waarbij zij vertellen over hoe ze zijn gekomen waar ze nu zijn en wat succes voor hen betekent. Met deze podcast weet je concreet met welke acties je aan de slag kan gaan.

https://podcastluisteren.nl/pod/Successtof-Podcast

#6 How I built this

Een inspirerende podcast met Guy Raz waar hij in gesprek gaat met ondernemers, innovators en ideliasten van succesvolle bedrijven. Over hun verhalen en de stappen die zij hebben gezet om tot dit succes te komen.

https://www.npr.org/series/490248027/how-i-built-this

#7 Workjuice Podcast

Sharon en Tessa hebben het in deze podcast over uiteenlopende werkgelateerde onderwerpen die vrijwel iedereen raken. Ongeacht of je een 9-tot-5-baan hebt of ondernemer bent, een recent afgestudeerde of aan het einde van je carrière zit, er zit voor ieder wat wils tussen.

https://workjuice.podbean.com/

Ben je toch echt meer een lezer?

Voor de boekenwurmen onder ons hebben we ook enkele inspirerende opties op een rij gezet. Uiteraard kan je voor diepere ontspanning naar smaak afwisselen voor bijvoorbeeld fictie of true crime. Onderstaande boeken raden de Exacters aan voor in de vakantiekoffer.

Anne de Jong: De Geluksroute
In 5 stappen naar minder gedoe en meer plezier met de mensen om je heen.
https://www.managementboek.nl/boek/9789492493958/de-geluksroute-anne-de-jong

Maximiliaan Winkelhuis: Dansend naar je werk
99 manieren om minder te stressen, korter te vergaderen en beter te presenteren.
https://www.bol.com/nl/nl/f/dansend-naar-je-werk/9200000091266392/

Dale Carnegie: Hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloed
Hij leert je drie technieken om met mensen om te gaan, zes manieren om jezelf geliefd te maken, twaalf stappen om mensen te overtuigen en negen manieren hoe je mensen kunt veranderen zonder ergernis op te wekken.
https://www.managementboek.nl/boek/9789043029933/hoe-je-vrienden-maakt-en-mensen-beinvloedt-dale-carnegie

Steven Covey: de 7 eigenschappen van effectief leiderschap

Deze klassieker moet je gewoon een keer lezen.
https://www.managementboek.nl/boek/9789047054641/de-zeven-eigenschappen-van-effectief-leiderschap-stephen-covey

Napoleon Hill: Denk groot en word rijk
Dit boek bevat geheimen over geld verdienen waarmee je jouw leven kunt veranderen.
https://www.managementboek.nl/boek/9789463542845/denk-groot-and-word-rijk-napoleon-hill

Mark Manson: De edele kunst van not giving a fuck
De tegendraadse aanpak voor een goed leven.
https://www.managementboek.nl/boek/9789400509023/de-edele-kunst-van-not-giving-a-f-ck-mark-manson

Mark Tigchelaar: Focus AAN/UIT
Dicht de 4 concentratielekkers en krijg meer gedaan in een wereld vol afleiding.
https://focusaan.nl/

Wij hebben alle vertrouwen erin dat er een passende podcast of boek voor jou tussen zit. Heb jij nog andere interessante, verrassende of informatieve podcasts/boeken over werk, carrière of (werk)geluk? Twijfel niet om dit aan ons te laten weten. Voor nu veel lees- en luisterplezier toegewenst!

Bekijk ook eens

De impact van technologie op jouw werk
Blog

Het is voor professionals van cruciaal belang om zich…

Ga mee of heb een beter idee: Tips voor betere samenwerking
Blog

Flexibel, nieuwsgierig en open minded zijn en bewust o…