7 interessante podcasts over Werk & Carrière

Er zijn steeds meer podcasts over Werk. Het is een gemakkelijke manier om je te vermaken, verrassen en interesseren. Wij delen 7 interessante podcasts over Werk(geluk) en Carrière met je.

Deel blog

podcasts carrière

Werken: de podcasts

Er verschijnen steeds meer podcasts. En dat is niet zo vreemd, het is een gemakkelijke manier om je te vermaken, verrassen en interesseren. Wat zijn de voordelen?

  • Over elk onderwerp is wel een podcast te vinden.
  • De meeste podcasts zijn gratis te beluisteren, bijvoorbeeld via Spotify.
  • Het voelt heel dichtbij, bijna alsof je erbij bent.
  • Informatie die je hoort blijft goed hangen.
  • Luisteren kan altijd en overal, dus ook terwijl je kookt, wandelt of autorijdt.

Overtuigd? De hoogste tijd dan om 5 interessante podcasts over werk(geluk) en carrière met je te delen.

#1 How’s Work? | Esther Perel

Al je relationele gewoontes verdwijnen niet meteen op het moment dat je de deur van je kantoor binnenloopt. In deze podcast brengt de bekende relatietherapeute Esther Perel de onzichtbare krachten die vorm geven aan werkrelaties, conflicten en dynamiek in kaart aan de hand van eenmalige therapiesessies in uiteenlopende werkomgevingen.

https://howswork.estherperel.com/

#2 Leef je mooiste leven podcast | Michael Pilarczyk

De podcast van Michael Pilarczyk over persoonlijke ontwikkeling, geluk, geld, bewustzijn, levenskunst, innerlijke rust, mindfulness en succes. Met vragen en antwoorden, inspirerende verhalen, interessante gasten en eigen ervaringen en inzichten.

https://www.michaelpilarczyk.nl/podcast/

#3 Happy@Work podcast

Loopbaanpsycholoog Sandy van Aert heeft een podcastserie over werkgeluk, blij zijn met je werk en minder stress ervaren op je werkplek. Je krijgt in 20 minuten praktische en concrete tips om direct jouw (werk) geluk te vergroten. Het zijn toegankelijke afleveringen met onderwerpen die voor veel mensen herkenbaar zijn. Een aanrader als je meer zelfregie wilt creëren in je leven.

Happy@work

#4 De psychologie van Succes podcast

Albert Sonnevelt en Tonny Loorbach geven in de Psychologie van Succes Podcast wekelijks antwoord op vragen over persoonlijke ontwikkeling, geluk, groei, stress, mindset, belemmerende gedachten, patronen doorbreken en andere uitdagingen in je leven.

https://psychologievansucces.nl/podcast

#5 Omdenken op het werk

In deze podcastserie gaan de mensen van Omdenken in gesprek met mensen die fundamenteel anders durven te denken, en vooral te dóen als het gaat om werk. Luister hier naar de verhalen van dwarsdenkers, pioniers, durfals, weirdo’s, kortom: omdenkers.

https://www.omdenken.nl/podcastwerk

#6 Goed werk

Margje Fikse spreekt wekelijks met kantoorexpert Japke-d. Bouma over alles wat jouw dagelijks werk raakt. En samen praten zij met gasten die het helemaal anders zijn gaan doen met hun werk. Wat kun jij leren van hun beslissing om over te stappen naar iets totaal anders? Er zijn ook oudere afleveringen te vinden waarin Arie Boomsma in gesprek gaat over goed werk.

https://www.nporadio1.nl/podcasts/goed-werk/

#7 Werkprofessor | BNR

In deze podcast van BNR met Wendy van Ierschot krijg je recente wetenschappelijke inzichten over menselijk gedrag geserveerd. Direct toepasbaar op je werk en in je organisatie.

https://www.bnr.nl/podcast/werkprofessor

Wij hebben er alle vertrouwen in dat hier sowieso wel een podcast over werk bij zit die jou raakt. Heb je zelf tips voor interessante, verrassende of informatieve podcasts over werk, psychologie, carrière of (werk)geluk? Laat het ons weten! Voor nu, veel luisterplezier!

Bekijk ook eens

Verbeter je Focus en Productiviteit
Blog

Of je nu worstelt met het behouden van focus tijdens l…

Effectief onderhandelen: 4 tips
Blog

In het bedrijfsleven moet je kunnen onderhandelen om b…