8 waardevolle carrièrelessen van Exacters

In dit artikel delen de professionals van Exactpi de belangrijkste carrière-les die zij hebben geleerd in hun werk. Laat je inspireren en ontdek hoe hun inzichten jouw eigen weg naar succes kunnen verkorten.

Deel blog

8 carrièrelessen van Exacters

Wat je graag eerder had willen weten:
8 Carrière lessen van de professionals van Exactpi

Of je nu aan het begin van je carrière staat of al enige jaren ervaring hebt opgedaan, het is nooit te laat om te leren en te groeien. Als het op werk aankomt, leer je veel zaken in je opvoeding en op school maar andere ontdek je pas gaandeweg en niet zelden door schade en schande. Zonde! In dit artikel delen de professionals van Exactpi de belangrijkste carrière-les die zij hebben geleerd in hun werk. Laat je inspireren en ontdek hoe hun inzichten jouw eigen weg naar succes kunnen verkorten.

Les 1: Bepaal jouw prioriteit

Voordat je aan een (nieuwe) baan begint, is het goed om erbij stil te staan waar jij de meeste waarde aan hecht. Is succes voor jou een hoog salaris of meer vrije tijd? Heb je behoefte aan vastigheid of juist aan vrijheid, blijheid? Werk je graag bij een grote dynamische corporate of heb je het liever klein maar fijn? Wil je dat je brein dagelijks geprikkeld wordt of is het contact met je collega's het belangrijkste? Denk na over jouw ideale situatie, zorg dat je weet wat je wilt en ga daarna pas op zoek naar de baan die daar het beste bij past.

Daniella Frost – a.i. Key Account Recruiter

Les 2: Collega’s maken het verschil

Zorg dat je met plezier naar je werk gaat. Je brengt een groot deel van je leven op je werk door. Als je niet blij bent met je baan, zal dit een negatieve invloed hebben op je privéleven. Niet alleen het soort werk telt, maar je werkomgeving en collega’s zijn minstens zo belangrijk. Kies voor een plek waar je niet alleen je passie kunt volgen, maar ook kunt genieten van de mensen om je heen. Je ziet ze meestal vaker dan je beste vrienden of familie.

Yasmin Aouragh – Recruitment Consultant

Yasmin Aouragh

Les 3: Verander je gedrag, niet de ander

Vaak is het beter om je eigen gedrag aan te passen, in plaats van de ander of de situatie proberen te veranderen. Ik heb in het verleden veel te maken gehad met collega's die een bepaalde mening hadden en die helaas niet in staat waren om compromissen te sluiten met mij of met anderen. In die gevallen hoop je altijd dat je de persoon kan veranderen, maar ik heb geleerd dat dat eigenlijk nooit lukt. Beter is het om een compromis te sluiten over het vraagstuk zelf en zo de situatie op te lossen, in plaats van te proberen in het hoofd van die andere persoon te kruipen. Je hebt immers alleen invloed op je eigen gedrag en houding.

Ritsa Paraskevopoulou – International Recruitment Consultant

Les 4: Blijf nieuwsgierig

’Geef prioriteit aan continu leren. In een snel veranderende werkomgeving is het belangrijkrijk om open te staan voor het leren van nieuwe vaardigheden en kennis. Omarm de uitdagingen die op je pad komen en zie dit als kansen om te groeien, nieuwsgierig te blijven en proactief te zijn in jezelf blijven ontwikkelen. Sta daarnaast open voor ideeën en feedback van anderen. Dit zal je op weg helpen om steeds beter te worden in je werk.

Effy Malfa – International Recruitment Consultant

Effi

Les 5: Benut je talenten

Als je nog op zoek bent naar een baan, kijk dan vooral of datgene waar je goed in bent en of leuk vindt om te doen terug komt in de functie. Dat gaat je vaak gemakkelijker af en kost je ook minder energie. Soms duurt dat wat langer om te vinden maar het is de moeite waard om die tijd en energie erin te steken. Iedereen heeft een eigen verhaal, maar doorzettingsvermogen en hard werken zullen uiteindelijk zijn vruchten afwerpen.

Anna Nasonova – International Recruitment Consultant

Les 6: Durf risico’s te nemen

Stilstaan staat voor mij gelijk aan achteruitgang. Zorg ervoor dat je op de hoogte blijft van ontwikkelingen in jouw vakgebied en omarm nieuwe technologieën. Wees ook niet bang om risico's te nemen, nieuwe uitdagingen aan te gaan en zijstappen te maken. Hiermee kan jij je onderscheiden en het draagt ook bij aan jouw persoonlijke groei. Het maakt je werk interessanter Gebruik die nieuwe ervaringen vervolgens als bouwstenen voor je verdere ontwikkeling.

Menno Jansen – Business Manager

Les 7: Investeer in relaties

Het is belangrijk om vanaf de start en constant te investeren in relaties, binnen en buiten je vakgebied. Een netwerk opbouwen kan je verder helpen in je carrière. Sowieso is het handig om een goede elevator pitch paraat te hebben. Want soms is het niet alleen belangrijk hoeveel kennis je hebt, maar ook wie je kent. Nieuwe mensen brengen nieuwe inzichten en ervaringen. Door in gesprek te gaan met elkaar kan je worden geïnspireerd. Goede samenwerkingen leiden tot nog mooiere relaties en succes.

Yasmin Asrafali – Relatiemanager en Recruitment Marketeer

Les 8: Zorg goed voor jezelf

Vitaliteit is belangrijk. Een gezonde levensstijl zorgt ervoor dat je niet alleen mentaal maar ook fysiek lekker in je vel zit en dit kan bijdragen aan je werkgeluk. Voeding, beweging, slaap en ontspanning zijn belangrijke variabelen daarin. Luister naar je lijf. Een positieve werkomgeving draagt ook bij aan hoe je in je vel zit, de energie die je krijgt van collega’s en de werkzaamheden. Dit zal uiteindelijk bijdragen aan je succes op lange termijn. En loop je een keer vast of heb je vraagstukken waar je zelf niet uitkomt, wees dan ook niet bang om hulp in te schakelen. Een paar sessies met een mentor of coach kunnen al een wereld van verschil maken.

Marina Dekker – Manager Mens & Ontwikkeling

Een carrière is een reis die je maakt en geen bestemming. Blijf altijd nieuwsgierig en gepassioneerd over je vakgebied en zoek manieren om je vaardigheden aan te scherpen. Laat je nieuwsgierigheid je leiden naar nieuwe kansen en uitdagingen.

Ben je geïnspireerd geraakt door dit artikel of heb je zelf ook nog een carrière les die het waard is om te delen? Laat het weten aan relatiemanager Yasmin Asrafali via asrafali@exactpi.nl.  Wij leren graag van jou en nemen jouw les misschien wel mee in een volgend artikel.

Bekijk ook eens

Offline Netwerken: De kracht van persoonlijke verbindingen
Blog

Misschien herken je het wel, je wordt uitgenodigd voor…

Nooit meer wakker liggen van je werk
Blog

Het is een veelvoorkomend probleem: je ligt in bed en…