Grip op je gedrag met webinar van Joan Hoexum

Op 13 oktober 2022 verzorgt Exactpi het webinar: Grip op je gedrag met NLP. Keynote Joan Hoexum vertelt in dit interview wat dat betekent en wat je mag verwachten dan.

Deel blog

webinar NLP Joan Hoexum

NLP webinar: Grip op je gedrag
gesprek met keynote Joan van Hoexum

Wil jij ook graag weten waarom je doet wat je doet? Dat kan, met behulp van NLP (Neuro-Linguïstisch Programmeren). Aan de hand van verschillende technieken leer je zelf de regie te pakken over je gedachten, emoties en daarmee je gedrag. Zo doorbreek je aangeleerde, beperkende overtuigingen die jou en je omgeving belemmeren.

Hoe je dat in de praktijk kan toepassen? In ons aankomend webinar op 13 oktober a.s. neemt auteur en internationaal erkend NLP trainer Joan Hoexum je hier heel concreet in mee. Wij zijn alvast met haar in gesprek gegaan en delen met je wat je van het webinar kan verwachten.

Wat is NLP en waarom is het interessant

‘’NLP staat voor Neuro-Linguïstisch Programmeren. Daarbij geloven we enorm in het potentieel en het beste uit jezelf halen. Als je dat niet doet, dan doe je jezelf en je omgeving te kort, want we hebben allemaal een steentje bij te dragen.

We geloven al snel – vanuit onze opvoeding, het schoolsysteem en de maatschappij – dat we niet goed genoeg zijn. Bijvoorbeeld door uitspraken als ‘’Daar ben jij nog te klein voor’’ of ‘’Dit past niet bij je” en “Daar zit de wereld niet op te wachten’’. Hierdoor kun je overtuigd raken dat dat begrensde beeld het maximale is wat je aankan.

Door NLP ga je beseffen dat alles nog wel mogelijk is, zonder belemmeringen. Door in te zoomen op de verbinding tussen je brein en de kracht van taal. En op hoe je gevoelens worden vertaald door je brein. NLP is kortom de studie van succesvol gedrag. Waarbij we mentale en emotionele gedachtepatronen doorbreken zodat je jezelf niet in de weg staat.

Wat zijn de principes van NLP

“NLP is onder te verdelen in drie basisprincipes. Als eerste technologie, wat staat voor de verzameling van technieken die je helpen om door te kunnen groeien. Daarnaast methodiek, waarbij we ervan uitgaan dat elk gedrag een structuur heeft die je ooit is aangeleerd, maar die ook af te leren is. Tot slot is NLP een leefstijl. Daarbij zien we het leven als een leerschool; hoe kan je jouw nieuwsgierigheid aanwakkeren en dagelijks toepassen?’’

Wat kunnen we van het NLP webinar verwachten

“Vind jij het misschien moeilijk om op je dominante leidinggevende af te stappen? Of heb je moeite om jezelf voor bepaalde doelen te motiveren? Met NLP leer je dit heel makkelijk en snel om te buigen. Eerst neem ik je mee in wat NLP nu écht inhoudt, om het je vervolgens zelf te laten ervaren. We gaan oefeningen doen die je van achter hun scherm kunt uitvoeren. Bijvoorbeeld met visualiseren, waarbij je ervaart dat je brein alles gelooft wat jij op dat moment denkt. Wat heel leuk is, is dat we eindigen met het recept voor de brein smoothie. Hierbij leer je om de juiste neurotransmitters en een positieve mindset in te schakelen om het beste uit je dag te halen”.

Waarom mag je dit NLP webinar niet missen

‘’Wil jij graag de door jou gewenste uitkomst kunnen creëren? Na dit webinar heb je concrete, praktische handvatten om vanuit bewustheid op je eigen gedrag te sturen. Je leert anders om te gaan met gedachten en emoties door hier grip op te krijgen en dus niet gevangen te blijven in een vast patroon. Je beseft juist dat je een keuzemogelijkheid hebt. Wat kan je doen om een ander gevoel te ervaren, hoe ziet dat er dan uit en wat heb je daarvoor nodig?

Ook verloot ik onder de aanwezigen mijn boek ‘Morgen is Vandaag’ waarin ik nog dieper in ga op hoe NLP je verder kan helpen. Ook staat het vol met ervaringsverhalen van professionals die NLP toepassen.’’

Ben jij benieuwd hoe jij meer grip kan krijgen op je eigen gedrag, gedachten en emoties? En wat voor invloed NLP verder kan hebben op jouw (werkend) leven? Joan biedt je een interessante start en laat je je eerste successen ervaren in het one hour webinar ‘’Grip op jouw gedrag met NLP’’.

Gratis webinar NLP

Over keynote Joan Hoexum

Vanuit een diepe aanhoudende nieuwsgierigheid naar het gedrag van zichzelf en van anderen, kiest Joan er in 2015 voor om haar passie te volgen. Na veel jaren werkzaam te zijn geweest voor een ministerie, start zij haar eigen bedrijf voor persoonlijke ontwikkeling en communicatie met NLP: Vitality Solutions. Daarmee biedt zij als opleider en coach een toolbox aan instrumenten voor mensen die graag bewuster beslissingen willen nemen en hun eigen gedrag willen leren sturen. De NLP tools zijn krachtig en praktisch en het is haar missie om deze over te dragen. Om zo te bouwen aan een sterkere maatschappij. Joan blijft zichzelf continu uitdagen en ontwikkelen, momenteel studeert zij voor Master in Executive Coaching.

Bekijk ook eens

De impact van technologie op jouw werk
Blog

Het is voor professionals van cruciaal belang om zich…

Ga mee of heb een beter idee: Tips voor betere samenwerking
Blog

Flexibel, nieuwsgierig en open minded zijn en bewust o…