Optimaliseer je LinkedIn-profiel met behulp van ChatGPT

Alles wat je wilt weten over de AI-functionaliteiten om jouw Linkedin profiel te verbeteren, lees je hier!

Deel blog

Optimaliseer je LinkedIn-profiel met behulp van ChatGPT

Optimaliseer je LinkedIn-profiel met behulp van ChatGPT
4 toepassingen

LinkedIn heeft onlangs de functionaliteiten van ChatGPT  geïntegreerd in zijn platform. We vertellen je graag welke functionaliteit LinkedIn voor (betaalde) gebruikers heeft toegevoegd, maar ook hoe je zonder betaald lidmaatschap toch slim gebruik kunt maken van ChatGPT. Zodat jij jezelf nog beter zakelijk kunt profileren op LinkedIn.

De innovatieve AI-technologie in LinkedIn, dat sinds 2016 onderdeel is van Microsoft, gaat het spel veranderen voor werkzoekenden en recruiters. Van geautomatiseerde profielopmaak tot intelligente matchingsystemen, dit zijn de nieuwste AI-features in LinkedIn:

#1. Schrijf een sterke profieltekst

De geïntegreerde AI-assistent kan je helpen bij het opstellen van een overtuigende profieltekst. Hiermee kun je je professionele verhaal beter communiceren en de aandacht trekken van potentiële werkgevers of connecties. Vergeet niet om de verkregen profieltekst daarna nog even zorgvuldig na te lezen, aangezien ChatGPT weliswaar snel een tekst kan genereren maar jij moet zelf checken of alles klopt én bij je past.

#2. Maak een krachtige headline die de aandacht trekt

Met een sterke headline kun je jezelf onderscheiden op LinkedIn. Gebruik de geïntegreerde ChatGPT-functionaliteit om een opvallende headline te genereren die je expertise, vaardigheden en unieke waardepropositie benadrukt.

#3. Krijg gemakkelijk info met de chatfunctie

LinkedIn test ook een nieuwe AI-gegenereerde chatfunctie om gesprekken tussen werkzoekenden en recruiters te vergemakkelijken. Met behulp van AI Chat kunnen gebruikers op een meer informele en natuurlijke manier met elkaar praten. Het systeem kan ook automatisch antwoorden genereren op basis van de context van het gesprek. Hierdoor kun je als werkzoekende gemakkelijk en laagdrempelig informatie verkrijgen over vacatures, bedrijven en sollicitatieprocedures.

#4 Benut ChatGPT ook als je een gratis Linkedin account hebt

Ook zonder de geïntegreerde AI-functionaliteit kun je gebruikmaken van AI als schrijfhulp om je profiel aan te scherpen. Maak hiervoor, als je dat nog niet hebt gedaan, een inlog aan op chat.openai.com en ga vooral experimenteren. Heb je nog niet veel ervaring, maak dan gebruik van de onderstaande voorbeeldprompts:

Schrijf een pakkende headline
Ik wil dat je me helpt om een pakkende headline te schrijven voor mijn LinkedIn profiel. Ik werk als Marketeer bij Exactpi. Mijn kracht is mensen verbinden. Zie mijn LinkedIn profiel voor meer informatie: <persoonlijke url>

Maak een goede samenvatting:
Ik wil dat je een LinkedIn samenvatting voor me schrijft. Ik werk als Business manager bij Exactpi. Maak het persoonlijk. Geef een goed beeld van wie ik ben en wat ik te bieden heb. Als persoonlijke informatie kan je erbij zetten dat ik graag reis. Zie mijn profiel hier: <persoonlijke url>

Maak de tekst leesbaarder:
Met deze vervolgvraag: Ik wil dat je de tekst wat leesbaarder maakt. Kun je wat bullet points toevoegen waar dat gepast is? Verder wil ik dat je op het einde ook een call to action toevoegt voor werkgevers die op zoek zijn naar een nieuwe collega zoals ik.

Er zijn nog veel meer mogelijkheden met AI

Heb je nog een nieuwe profielfoto nodig? Er zijn ook steeds meer handige en slimme apps waarmee je snel een paar foto’s kunt maken van jezelf. Experimenteer er eens mee en boost je online aanwezigheid met een nieuwe frisse look! Zie bijvoorbeeld deze website die wij hebben geprobeerd voor nieuwe AI gegenereerde LinkedInprofielfoto’s: https://www.tryitonai.com/

Wil je meer leren?

Met al deze nieuwe functionaliteiten die beschikbaar komen, is het wellicht ook slim om je AI-vaardigheden te verbeteren. LinkedIn heeft AI-leertrajecten geïntroduceerd, over onderwerpen als ‘Wat is Generative AI,’ ‘Inleiding tot Prompt Engineering for Generative AI’ en ‘Inleiding tot Conversational AI.’ Met deze leertrajecten kun je je kennis over AI vergroten en jezelf goed voorbereiden.

Meer over het belang hiervan lees je in: De skills die jij nodig hebt in 2030

Conclusie

LinkedIn heeft met de integratie van ChatGPT nieuwe mogelijkheden toegevoegd die bijdragen aan een beter LinkedIn profiel. Maar ook zonder betaald lidmaatschap kun je slim gebruikmaken van ChatGPT als schrijfhulp om jezelf beter zakelijk te profileren op LinkedIn met bovengenoemde prompts. Dus ga vandaan nog aan de slag, laat je verrassen door de mogelijkheden en uitkomsten en maak je LinkedIn profiel onweerstaanbaar!

Bronnen:

Bekijk ook eens

Interessante podcasts carrière
Blog

Pak een momentje tijdens je vakantie of in je vrije ti…

Offline Netwerken: De kracht van persoonlijke verbindingen
Blog

Misschien herken je het wel, je wordt uitgenodigd voor…