7 inspirerende podcasts voor HR-professionals

Het is zomerperiode, een tijd van ontspanning en vakantie. Dit keer hebben wij 7 inspirerende HR-podcasts geselecteerd die je tijdens het relaxen kunt beluisteren.

Deel blog

7 interessante HR-podcasts

7 inspirerende HR-podcasts

Het is zomerperiode, een tijd van ontspanning en vakantie. Wat is er nu beter dan te genieten van je vrije tijd en tegelijkertijd waardevolle inzichten op te doen over werk en carrière? Podcasts bieden de mogelijkheid om te ontspannen en tegelijkertijd je kennis en vaardigheden uit te breiden. Speciaal voor deze periode hebben wij 7 inspirerende HR-podcasts geselecteerd.

#1 DriveThruHR

Deze podcast biedt korte en bondige lunchgesprekken over onderwerpen die relevant zijn voor HR-professionals. Met afleveringen van slechts 30 minuten bespreken ze onderwerpen zoals HR-technologie, werving, talentmanagement, leiderschap, organisatiecultuur en strategisch HR.

https://www.blogtalkradio.com/drivethruhr

#2 All about HR

All About HR is een podcast en videoreeks van AIHR in Rotterdam. In deze podcast praat de gastheer met HR-experts, CHRO’s en thought leaders uit de branche, die inzichten delen over HR-praktijken en de veranderende wereld van werk. Elke aflevering biedt inspirerende gesprekken en frisse perspectieven op het gebied van HR.

https://www.aihr.com/all-about-hr-podcast/

#3 Werkprofessor | BNR

In de Werkprofessor-podcast deelt Wendy van Ierschot wetenschappelijk onderbouwde inzichten over menselijk gedrag aan de hand van interessante voorbeelden. Onderwerpen zoals HR, het buiten je comfortzone treden en het stimuleren van inspiratie komen aan bod.

https://www.bnr.nl/podcast/werkprofessor

#4 The HR Sound Off Podcast Show

De “HR Sound Off Podcast Show” werpt een licht op de vele misvattingen over het HR-vak. Julie Turney uit Barbados bespreekt de menselijke kant van HR-professionals door hun worstelingen en angsten te bespreken. De podcast behandelt onderwerpen als carrièreontwikkeling, leiderschap in HR en het creëren van een HR-gemeenschap. Julie heeft fascinerende gasten, waaronder CHRO’s, oprichters van bedrijven en voormalige HR-professionals.

https://hrsoundoff.podbean.com/

#5 How's Work?

In de podcast “How’s Work?” brengt Esther Perel, een bekende relatietherapeut, de onzichtbare krachten die werkrelaties vormgeven en conflicten veroorzaken in kaart. Ze voert eenmalige therapiesessies uit in verschillende werkomgevingen en bespreekt de dynamiek en uitdagingen van werkrelaties. Deze podcast biedt waardevolle inzichten in het begrijpen en verbeteren van de relaties op de werkvloer.

https://www.estherperel.com/podcast

#6 De psychologie van Succes podcast

Albert Sonnevelt en Tonny Loorbach bespreken in de “De psychologie van Succes” podcast wekelijks onderwerpen als persoonlijke ontwikkeling, geluk, groei, stress, mindset en het doorbreken van belemmerende gedachten. Deze podcast biedt waardevolle inzichten en praktische tips om persoonlijk succes te bereiken en uitdagingen in het leven aan te pakken.

https://psychologievansucces.nl/podcast/

#7 Transform Your Workplace

In deze podcast bespreken ze alles wat je nodig hebt om een geweldige werkplek te creëren en deel te nemen aan de discussie over grote ideeën die je organisatie kunnen transformeren. Elke week behandelen ze een nieuw onderwerp, variërend van HR, communicatie en cultuur tot bedrijfsgroei, leiderschap en trends op de werkvloer.

https://xeniumhr.libsyn.com/

Laatste tip: Neem deze zomer regelmatig een moment voor jezelf en laat je inspireren door deze podcasts. Veel luisterplezier!

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie? Bekijk dan ons eerdere artikel  voor nog meer interessante podcast tips.

Bekijk ook eens

Offline Netwerken: De kracht van persoonlijke verbindingen
Blog

Misschien herken je het wel, je wordt uitgenodigd voor…

Nooit meer wakker liggen van je werk
Blog

Het is een veelvoorkomend probleem: je ligt in bed en…