Videosollicitaties beleven de doorbraak dankzij coronacrisis

Categorie: Nieuws
Gepubliceerd: 17-04-20

Videobellen met sollicitanten is niet nieuw bij Exact. Echter door de coronacrisis is het aantal videogesprekken flink toegenomen! “Het begint normaal te worden om met sollicitanten een virtueel kopje koffie te doen!”, vertelt Charlene Asgarali (Talent & Development Specialist bij Exact). We maken de balans op en vragen aan onze recruiters wat hun ervaring is met videosollicitaties.

Lekker snel en efficiënt, zo’n videosollicitatie

Misschien dat je het zelf ook al wel hebt ervaren in videovergaderingen, maar gesprekken via een videoverbinding gaan sneller en zijn efficiënter dan face-to-face-contact. Dat is ook zo bij sollicitatie- of intakegesprekken. “Je komt sneller ‘to the point’. In een real-life-interview doe je vaak meer smalltalk. Toch heb je uiteindelijk een net zo goed beeld van de kandidaat, zijn/haar kennis en kwaliteiten als na een face-to-face-gesprek.”, legt Ilse Stokman (Senior Recruitment Consultant bij Exact) uit.

Geen reistijd én geen verlof nodig

Maar niet alleen het gesprek zelf is sneller en efficiënter, het voortraject ook. Volgens Raisa van Nieuwenhuize (Senior Recruitment Consultant bij Exact) is videobellen daarom fijn en gemakkelijk. “Je kan een gesprek sneller opzetten en een kandidaat hoeft bijvoorbeeld geen vrij te nemen van werk. Ook werken onze kantoren samen, waardoor het voorkomt dat je een kandidaat spreekt uit Den Haag, terwijl je werkzaam bent op kantoor Amsterdam. Door het interview via een videogesprek te laten plaatsvinden hoeft de kandidaat niet helemaal naar Amsterdam af te reizen.” Dat scheelt toch behoorlijk wat tijd voor de sollicitant!

Een goede manier om je aan de richtlijnen van het RIVM te houden

De reacties van de sollicitanten op het verzoek om het gesprek via videoverbinding plaats te laten vinden, zijn wisselend. Natuurlijk begrijpen de sollicitanten dat de sollicitatie- en intakegesprekken nu via een videoverbinding worden gehouden. “Zij willen zich ook aan de richtlijnen van het RIVM houden. Toch heeft een aantal kandidaten aangegeven het lastig te vinden dat er geen persoonlijk contact mogelijk is. Anderzijds wordt het weer een stuk persoonlijker omdat de kandidaat en ik in de eigen thuisomgeving zitten, waardoor kinderen en huisdieren zo nu en dan door het beeld lopen. Dat levert leuke en unieke situaties op.”, is de ervaring van Anne Martiene Gerritsen (Recruitment Consultant bij Exact).

De jongeren zijn enthousiast

Ilse ziet dat de reacties vooral verschillen per doelgroep. “Ik merk dat jongeren direct heel enthousiast reageren. Ze hoeven niet speciaal naar de desbetreffende locatie te komen, dat maakt het sneller en efficiënter. Bij wat oudere mensen merk ik dat zij soms wel wat terughoudender reageren. Ze weten niet hoe het programma voor videobellen werkt of ze vinden het toch fijner om face-to-face-contact te hebben.”

Videobellen is het heden en de toekomst

De recruiters van Exact zijn positief over de sollicitatie- en intakegesprekken via videoverbinding. Charlene vindt zelfs dat videobellen niet onder hoeft te doen voor een face-to-face-gesprek. “ Je kan hier ook goed de non-verbale communicatie tackelen en een een-op-een-gesprek voeren.” Ilse is het daarmee eens: “Ik vind het absoluut net zo effectief als face-to-face! Ik zie hier ook zeker toekomst in. Het sollicitatieproces kan hierdoor alleen maar versneld worden.”

Nooit meer een sollicitatiegesprek in real life?

Helemaal verdwijnen zal het ‘sollicitatiegesprek-op-locatie’ in de toekomst waarschijnlijk niet. Ondanks dat ze het een heel goede oplossing vinden om zich aan de richtlijnen van het RIVM te houden of voor sollicitanten die ver weg wonen, hebben sommige recruiters toch een lichte voorkeur voor face-to-face-gesprekken. Raisa vindt dat je iemands lichaamstaal dan toch beter kunt interpreteren. “Daarnaast is het ijs wat sneller gebroken door iemand bijvoorbeeld een kopje koffie aan te bieden. Het verschilt ook waar de kandidaat zich in de sollicitatieprocedure bevindt. Het eerste gesprek kan via een videoverbinding plaatsvinden, maar het blijft daarna belangrijk om de omgeving van je toekomstige werkgever te kunnen zien met eigen ogen.”

Tips voor solliciteren via video

Heb je binnenkort een videosollicitatie? Wij hebben een aantal tips voor je verzameld: